Back to school, back to sport: seizoen 2020-2021

  • 17 augustus 2020

Maandag 17 augustus a.s. openen wij de deuren voor de judolessen van het nieuwe seizoen! Wij hopen dat jullie allemaal hebben genoten van het zonnige weer en de vakantie.

Het coronavirus heeft deze zomer voor een onvoorspelbare situatie in de populaire vakantielanden gezorgd. De reisadviezen voor veel Europese landen zijn kort voor de zomer versoepeld.
Vanwege nieuwe uitbraken van het coronavirus gingen enkele landen en gebieden ook recent weer terug van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).
Denk daarbij dat niet alle landen in staat zijn om het aantal coronabesmettingen goed bij te houden.

Tijdens de coronacrisis zijn de reisadviezen er niet meer alleen voor de veiligheid van de individuele reiziger. Ook de veiligheid van de Nederlandse samenleving speelt bij het opstellen van een advies een belangrijke rol. Reizigers kunnen het virus mee terug nemen en zo anderen in Nederland besmetten.

Wanneer je uit een COVID-19-risicogebied komt, code oranje of rood, dan geldt het dringende advies van de overheid om 14 dagen in (thuis)isolatie te gaan, met uitzondering van kinderen t/m 12 jaar.
Ook wanneer je vermoedelijk in nauw contact bent geweest met een potentieel besmet persoon, is het advies om thuis te blijven.
De thuisquarantaine is (momenteel) niet wettelijk verplicht.

Het is voor ons als judo club van groot belang dat wij kunnen vertrouwen op jullie medewerking om de adviezen van de overheid op te volgen. Laat je zo nodig op Corona testen!
Naast het naleven van de reeds bekende sportprotocollen van NOCNSF (zie publicatie), vragen wij jullie ten alle tijden bedachtzaam te zijn, zodat het beoefenen van de judosport mogelijk blijft.

Liever een judo les overslaan dan dat de deuren gesloten moeten worden wegens Corona besmettingen. 

Mede door het laten instaleren van een ventilatiesysteem in de dojo komende week, doen wij er alles aan om een zo gezond mogelijk sport klimaat te bieden!

Mocht je vragen hebben, mail gerust naar info@shoganai.nl

Vanzelf sprekend wensen wij jullie een goed judo seizoen toe!

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur,
Shoganai Judo Dronten