Van Schoonebeek naar Teplice en Lille!!

  • 19 april 2016

C.P.de Maa toernooi, Schoonebeek:
Gert-Jan Vlijm heeft meegedaan met het ware C.P. de Maa toernooi in Schoonebeek.Dit was een toernooi voor zowel G-judo als regulier en bestond uit verschillende blokken. Gert-Jan moest er al om 8.30 uur zijn en de wedstrijden beginnen om 9.30 uur. Het waren allemaal onbekende judoka’s. De eerste wedstrijd met met twee maal een wazari gewonnen.De tweede was een maatje te sterk voor hem en werd verloren met een houdgreep. Daarna werd gewonnen door een wazari, gevolgd door houdgreep. En de vierde partij helaas verloren door een houdgreep. Ondanks het vroege opstaan en dat er maar 1 poule per mat werd afgehandeld toch een leuk toernooi geweest.
Simone Vlijm.

Cadet European Judo Cup, Teplice (Tsjechië):
Sacha Buwalda (-57kg) nam deel aan dit sterk bezet toernooi, waarmee punten verdiend kunnen worden voor een eventuele deelname aan het EK. In de -57kg deden 51 judoka’s mee uit diverse landen, verdeeld in 4 poules. Sacha won de eerste wedstrijd met overname van judoka uit Georgië. In tweede partij kreeg Vladyslava Netsvit uit Oekraïne al snel twee shido’s en won Sacha met een houdgreep. Tegen de Italiaanse Favorini kregen beiden 2 shido’s voor passiviteit, maar met een mooie uchi mata wist Sacha een ippon te scoren! Ook de vierde wedstrijd (poulewinnaar) werd met een tai-o-toshi gewonnen. In de halve finale keerde het tij en werd Sacha in de houdgreep genomen door een judoka uit Kroatië. Ook de strijd om het brons ging verloren door een armklem van de Poolse Szymanska. Een vijfde plaats is toch een mooi resultaat op dit Internationale niveau!
(info www.sachabuwalda.nl)

Sacha-teplice

International teamcompetie, Lille (Frankrijk):
Het team bestond uit: Paula Borgonje (-57kg), Kirsten Schophuis (+ 57kg), Lars kamphuis en Thom Schoof (-66 kg), Klaas Veld (-73 kg), Mark Esther (-81 kg), Jeffrey Esther (-90 kg), Carlo Vrolijken (-100 kg) en last but not least Thijs van Huigenbos (-100 kg) en tevens coach.
Het seniorenteam van Judoteam Bijsterbosch heeft goed gepresteerd in Lille, door in de poule alle potten te winnen van het Franse team Dojo Liegeois (7-0), Duitse ESV Ludwigshaven (5-2) en Nederlandse Topjudo Kenamju 1 (4-3). Hierdoor had het team zich geplaatst bij de laatste 16. Wederom stond het team goed te judoën en werd het Belgische team van Amicale Carterer met 5-2 van de mat geveegd. Het jonge team van Judoteam Bijsterbosch verraste vriend en vijand door zo ver te komen op dit grote internationale teamtoernooi, waar ze het in de kwart finale op moesten nemen tegen het Schotse Nationale team. Door een paar spannende sleutel partijen wist het judoteam de partij naar zich toe te trekken en was de partij binnen met een nipte 4-3 overwinning. Na een lange wedstrijd dag (weging 11:00 ) mocht het team om 19:00 aantreden voor de halve finale!! Waar we het hele toernooi al de underdog waren, was dit in de halve finale helemaal het geval. We kwamen tegen het team van JTS Heerenveen. Het team kon lang stand houden en scoorde enkele mooie ippons tegen judoka’s die hun sporen al verdiend hebben in de sport. Helaas was dit net niet genoeg om de winst naar ons toe te trekken. Het werd 3-4 in het voordeel van JTS Heerenveen. Na zes partijen van goed judo en sterke kumi-kata is het resultaat van een mooie en lange wedstrijd dag een zeer verdiende 3e plaats!
(info Bijsterbosch, Heerde).