Jeugdteams naar finale ronde in Markelo

  • 19 april 2016

In Markelo werd zaterdag 16 april de 2e ronde van de teamcompetitie gehouden. De teams waren samengesteld met judoka’s van Shoganai en Judoschool Lelystad. Beide team hebben  netjes twee van de drie wedstrijden gewonnen en zitten dus in de finale ronde.

De jongens moesten beginnen tegen een versterkt runners up team en verloren met 4-3.
Derrick Oosting zat er nog niet goed in en kreeg geen grip op zijn tegenstander en verloor daardoor met een yuko. Rocco van Rooij maakte een gruwelijke mooie ippon met uchi mata. Max Tillema knokte tegen een lange tegenstander en verloor maar net met een yuko. Ralph Steijn trok de stand weer goed met een strakke houdgreep. Julius .. liet zich in de nek pakken en kreeg een ippon tegen. Ook Ryan .. had moeite met de pakking en verloor met ippon. Leon .. liet zijn klasse zien door de houdgreep van zijn tegenstander om te draaien en te winnen met houdgreep.

De tweede wedstrijd ging een stuk soepeler en werd met 6-1 gewonnen. Derrick scoorde ippon met zijn linkse heupworp, Rocco maakte twee wazaris (uchi mata en heupworp). Max won met een hele mooie houdgreep, Ralph scoorde twee wazaris met worp en houdgreep, Lars Wiersma twee wazaris met heupworp Links en Rechts, Jordi .. kwam heel mooi een yuko voor maar belandde in een houdgreep en Leon .. scoorde twee wazaris met heupworp en houdgreep.

En de derde wedstrijd werd met 5-2 gewonnen; Derrick scoorde opnieuw ippon met heupworp links. Rocco won op een straf van een blauwe bander die 3 jaar ouder was! Max weer ippon met houdgreep. Ralph een wazari met heupworp en wazari met houdgreep. Lars stond heel goed te judoen maar verloor met wazari. Ryan .. had geen tegenstander en kreeg de ippon cadeau en Maarten .. moest heel hard knokken tegen een lange tegenstander en verloor op een strafje.

Ons meisjesteam had er ook zin in maar moesten gelijk tegen de sterkste tegenstander met allemaal groene en blauwe banders in hun gelederen. Hier gingen we met een compleet team de mat op door Naomi Hartemink en Noa Opstal een gewichtsklasse door te schuiven. Michelle Bloemendaal haalde ippon omdat ze geen tegenstander had. Quinty Bloemendaal had moeite met haar tegenstander en verloor met ippon. Naomi stond goed te knokken maar verloor op yuko. Noa zat er niet goed in en gaf haar tegenstander te veel ruimte, waardoor ze in de houdgreep kwam en verloor. Sarah .. had het zelfde probleem en verloor met houdgreep. Laura van Rooij liet zien hoe het moest en pakte haar tegenstander heel snel in en won met houdgreep. Ashley .. liep teveel achter haar tegenstander aan en kreeg ippon tegen.

De meiden herstelde zich goed, want tegen Nippon Judo werd met een andere opstelling gewonnen met 4-3. Michelle verloor met twee wazaris, Naomi won met houdgreep, Noa verloor met houdgreep, in de -36 verloren we met ippon, omdat we daar geen judoka opstelde. Sarah .. knokte een prima partij en won op een straf. Laura .. scoorde weer snel met heupworp en houdgreep en Marije Kuindersma haalde de laatste ippon binnen, omdat zij geen tegenstander had.

De derde partij tegen JPT ging we door met deze opstelling en werd netjes met 4-3 gewonnen. Michelle weer ippon omdat er geen tegenstander was, Naomi won mooi met houdgreep, Noa begon heel goed en kwam met yuko voor maar ze kon dit nog niet verdedigen en verloor met houdgreep. De -36 kostten ons weer een ippon en Sarah verloor op wazari. Maar de laatste twee partijen waren weer voor ons, want zowel Marije als Ashley hadden geen tegenstander.

Voor de finale gaan we weer hard trainen maar Ap en ik hebben al een ideale opstelling in ons hoofd voor die dag. Aangezien er maar twee wedstrijden worden gejudood op de finale dag zullen we daar snel duidelijkheid in brengen.

Bedankt voor de inzet en support. 

Harry.