broer en zus, Max en Ros winnen brons in Lommel (B)

  • 10 april 2023

De Soeverein Cup in Lommel België leverde Shoganai twee bronzen medailles op namelijk voor Roos en Max Tillema. Zij wonnen beide hun eerste partij; Roos met een uchi mata en Max met een sterke houdgreep.
In de tweede partij verloren ze van de latere kampioen en in de herkansing wonnen ze overtuigend; Roos met houdgreep en Max met ura nage. Dit was genoeg voor het brons. Bijzonder detail; voor Max was dit voor het eerst in de -81 kg!

Roos en Bas brons.


Ginato Florencia stond goed te judoën in de -60 kg, maar verloor twee keer. Nick Tillema deed mee in de -15 en won zijn 1ste partij met o uchi gari, maar verloor daarna op beslissing en kreeg geen herkansing.

Op zaterdag hadden we een hele groep -13 en -11 judoka’s die voor het eerst een buitenlands toernooi draaiden. Kennelijk was dit voor de meesten heel spannend, want velen vergaten te judoën. In de -13 hadden we Noud Maurik, Daniël de Jong, Gossee Winnubst, Joey van der Holst en Gifairo Rotering. Gossee en Daniel wonnen heel goed hun 1ste partij op ippon, maar waren daarna de weg kwijt. Noud verloor zijn partijen maar ging wel steeds beter judoën. Gifairo en Joey hadden last van de spanning.
In de -11 hadden we Savino Groenendijk, Atifcan Coban, Daan Hobbelman, Bjorn Bakker , Vera Knol en Lena Francois. Savino stond heel goed op de mat en werd in de eerste pot nogal benadeeld, maar liet zich niet van de wijs brengen en won daarna twee keer overtuigend. Atifcan won zijn eerste pot, maar liet zich daarna wel van de wijs brengen en maakte dat in de derde pot weer goed met winst. Daan wilde veel te graag en gaf daardoor twee partijen weg, maar liet in de derde partij zien dat hij kan leren om te scoren. Bjorn had heel veel last van de spanning, maar scoorde wel een wazari in de eerste pot. Ook Lena pakte een partij met twee wazari’s. Vera had het prima naar haar zin, maar vergat te scoren. Dit toernooi in België was al met al een hele goede leerschool voor onze groep fanatieke wedstrijdjudoka’s en we gaan hier op verder trainen in de lessen en de volgende toernooien. Julian, Gershon, Ginato en Bas bedankt voor de coaching!!!

Volgende toernooi is as zaterdag 15 april in Stiens.