Verzameling berichten!! Wehl, Sportverkiezingen, Scheidsrechter Jeroen Leurs en meer!

  • 17 april 2022

Vrijdag 18 maart j.l. waren in de Meerpaal de sportverkiezingen van Dronten waar onze Yaël Schipper genomineerd was als sporttalent bij de meisjes en Ruben van Mourik bij de heren senioren. Ruben kreeg ook nog een bokaal uitgereikt omdat hij Nederlands Kampioen bij de studenten was geworden in 2021.

Gisteren, 19 maarty 2022, deden voor het eerst mee aan het toernooi in Wehl. We moesten er een eind voor rijden maar daar kregen we dan ook veel judo voor.

Voor het eerst deed een groep van onze talenten -10/-12 mee aan een groot toernooi: Savino Groenendijk en Jermain Kollen in de -24, Stijn Klaver en Jeftha Zwerver in de -30 kg, Daniël de Jong en Bowie Kollen in de -34 kg en Noud Maurik, Sepp de Regt en Julian Kroes in de -38 kg. Voornaamste doel was ervaring op doen op een hoger niveau en ontdekken of deze toernooien geschikt zijn voor deze jonge judoka’s.

Savino en Jermain hadden een leuke poule waarin ze allebei punten scoorden met mooie technieken. Savino won ook nog met een wazari van Jermain en pakte Goud op zijn 1ste grote toernooi en Jermain dus zilver (zie foto). Stijn deed zijn best maar vond het moeilijk om te scoren terwijl Jeftha zich helemaal thuis voelde op de wedstrijdmat en mooie scores maakte. Jeftha pakte hiermee het zilver!

Daniel en Bowie hadden het een stuk zwaarder in de -12 maar wonnen wel beide een partij. Bij Julian, Noud & Sepp deden hele grote groene banders mee dus de strijd was zwaar. Julian had ook nog pech dat hij na zijn 1ste verlies tegen Sepp moest. Sepp stoomde lekker door en bleef winnen maar verloor de strijd om het brons. Noud stond ook lekker te knokken en met 3 winstpartijen plaatste hij zich voor de strijd om het brons. Dit was nog een stap te ver dus werd hij net als Sepp 5de.
Jayden Duijzer draaide in -42 kg een partij van 8 minuten die hij maar net verloor. In de herkansing werd hij verrast en was zijn toernooi over. Florian Huisman had nog iets meer pech in de -50 kg want na het verlies van zijn 1
ste partij moest hij tegen clubgenoot Ryu Kloosterman. Ryu won hierna nog een partij met een wonderschone ko uchi maki komi en kreeg er helemaal zin in totdat hij verloor van een judoka die een kop groter was. Ginato Florencia was onze 3de troef in deze gewichtsklasse en na winst in zijn 1ste pot draaide hij een hele goede partij tegen de latere nummer 1 die maar net op een wazari verloren werd. In de herkansing won Ginato met houdgreep daarna met overname en om brons nogmaals met een spectaculaire overname. Ginato was dolblij met deze eerste medaille in de -15!!!

Bram Wiersma mocht voor het eerst judoën in de -55 kg en begon goed met een dominante pakking en een ippon met binnenwaartse haak. De 2de pot werd goed geknokt maar helaas verloren. Daarna werd weer overtuigend gewonnen met 2 wazaris. In de 4de pot raakte Bram zijn pakking kwijt en werd hij met ippon geworpen. Kian Poortvliet moest voor het eerst in de -66 kg judoen en moest 2 keer tegen een heel ervaren nationale topper. Toch liet hij aanvallend judo zien en knokte hij voor wat hij waard was. Ralph Steijn zat gelukkig nog wel in de -60 kg en won 3 partijen met gevarieerd judo en verloor er 2. Hij haalde zo zijn eerste 20 dan-punten binnen. Philex van Hal had het niet makkelijk en verloor 2 keer in de -52 kg. Op dezelfde mat deed Fenne Schipper het heel goed door 4 van haar 5 partijen te winnen en kampioen te worden!!! Ook zus Yaël stond heerlijk te judoën in de -52 -18 en won 3 partijen met dominant en snel judo en pakte ook Goud! Noa Opstal startte goed met overtuigende winst door houdgreep maar verloor daarna 2 keer en liep het brons mis. En onze Ian Nijman pakte netjes brons in de +66 kg met 3 winst partijen nadat hij een week niet kon trainen door griep.
Als klap op de vuurpijl slaagde onze nieuwe scheidsrechter Jeroen Leurs voor zijn volgende scheidsrechter licentie!!!

Verslag Judo in februari 2022:
12.2.2022 – Randori competitie Sonneberg, IJsselmuiden:
Gisteren hebben we met 30 jonge judoka’s randori competitie gedraaid bij Sportcentrum Sonnenberg in IJsselmuiden. Al onze judoka’s stonden super goed te judoen en scoorden veel punten. Kampioen werden: Joey v/d Holst, Noud Maurik, Jermain Kollen, Jurre Schuurman, Meta van Ommen, Finn Hidding, Daan Hobbelman, Sepp de Regt, Olivier Koning, Stijn Klaver.  Zilver voor: Troy Riezenbos, Niven Backers, Noah Bosch, Sem Bruins, Duco Linthorst & Elvira Lenoir. Brons voor: Jeftha Zwerver, Bjorn Bakker, Jayden Duyzer, Kyan van Dalen, Julian Kroes, Bowie Kollen, Fenne Ringeling, Stan Lier, Noah Bruins, Noel van Wijk, Keano Reemnet & Niek Zomer.

19.02.2022 – NK -21, Dordrecht:
Gisteren hebben Yaël Schipper & Ruben van Mourik deelgenomen aan het NK- 21 in Dordrecht. Voor Ruben (-73 kg) werd het een teleurstellend toernooi want het ging niet zo goed als wij de laatste tijd van hem gewend zijn (en verwend mee zijn). Hij verloor zijn 1ste pot, won de 2de maar werd daarna uitgeschakeld. Yaël Schipper had in de -52 kg een fantastische dag, als 15 jarige nam draaide ze hele sterke partijen tegen oudere dames. Ze won haar eerste partij op een wazari door uchi mata en scoorde daarna ippon (door 3 shido’s). In haar 2de pot verloor ze op verwurging van de latere kampioen. In de herkansing draaide Yaël haar sterkste pot; ze kwam een wazari voor met haar uchi mata, maakte direct houdgreep en raakte die kwijt en belandde zelf in de houdgreep. Na 15 seconden kwam ze hier toch nog uit waardoor haar tegenstander wazari kreeg en de stand gelijk was. In de golden score pakte Yaël door en scoorde ze haar 2de wazari met uchi mata. In de 4de partij verloor ze met een armklem van de latere nummer 3 maar dat mocht de pret niet drukken want Yaël had eruit gehaald wat er in zat.

05.03.2022 toernooi België:
Gisteren hebben Yaël Schipper en Paula Borgonje de moeite genomen om helemaal naar Ingelmunster in België af te reizen. Yaël won haar 1ste partij met een sumi gaeshi en een armklem. In de halve finale verloor ze van Zoe van den Berg in de golden score op shido’s. In de strijd om het brons pakte Yaël snel door en won ze met houdgreep. Paula had zin om weer eens een wedstrijd te judoën dus nam ze er de tijd voor en won haar eerste 2 potten in de golden score. In de finale was ze nog niet helemaal hersteld zodat ze uiteindelijk met zilver genoeg moest nemen.