Ook in Berlijn net geen brons voor Sacha

  • 8 mei 2016

Zaterdag 1 mei 2016 – Sacha Buwalda is vijfde geworden op de Europa Cup in Berlijn. Hierdoor doet ze nog steeds mee in de Europa Cup kwalificatie die super spannend is.

De eerste pot kreeg Sacha een bye, omdat haar tegenstander niet kwam opdagen. In ronde 2 versloeg Sacha een Oostenrijkse met wazari en ippon. In ronde 3 werd een sterke Russische verslagen met wazari. In de kwartfinale versloeg Sacha de Kroatische Overal op wazari. In Teplice, een week eerder, had ze nog van haar verloren.

De halve finale was tegen Winzig en Sacha stond na twee minuten een yuko voor. Helaas kon ze dit niet verdedigen en kwam wazari achter en verloor uiteindelijk met een dubieuze houdgreep. Om het brons moest Sacha tegen een Japanse en dit was een hele lastige klus. De eerste twee minuten kon ze het gelijk houden, maar toen kreeg Sacha toch punten tegen.

Zowel Sacha als Joya Hiemstra doen mee met de trainingsstage op de maandag en dinsdag.

DSC_1101

20160501_182636  Joia was prijzenmeisje bij CJEC in Berlijn

1 mei 2016, Nederlandse Kampioenschappen studenten, Nijmegen:

In Nijmegen werd Paula Borgonje Nederlands Kampioen studenten in de -52 kg. Ook wist ze het brons te veroveren in de -57 kg. Niels Evers werd derde in de +90 kg. Sam Kleuver en Marlynn Martens verloren hun twee partijen, Maarten Pol won van Sam. Stefan Sulkers was helaas nog geblesseerd.

 

Judoschool Lelystad, clubtoernooi:

Voor de allerjongste was er ook een titel! De vier jarige Simon van Rooij werd kampioen op dit toernooi in zijn eigen woonplaats.