Thomas van Mourik kampioen internationale Flanders Cup, Lommel

  • 29 oktober 2017

Het toernooi in Lommel staat garant voor een heel sterk internationaal veld. Onze judoka’s hebben hard geknokt, mooie overwinningen behaald maar ook gezien dat er een hoop te leren valt van al die buitenlandse talenten.

Zaterdag won Francisco v/d Steen zijn poule tegen een Noor en een Amerikaan. In de afvalronde verloor hij van een Belg. Ruben van Mourik moest wennen aan de -66 en verloor van een landgenoot maar won van een Noor. In de afvalronde verloor hij van een Nederlander. Kaesey Milton maakt weer een mooie ippon tegen een Israelier maar verloor na 8 min op een shido van een Belg. En Séun Steenken had een super zware poule waar hij prima stond te knokken tegen een Nederlander en een Belg. Hetzelfde gold voor Joia Hiestra.
Op zondag verloor Lars Wiersma van een Belg en een Engelsman, Noor Lingen van een Belg en Nederlander, Colin Dittmar van een Belg en een Zwitser en Finn van een Zwitser en Israelier. Elvin van Aken won in de -55 zijn poule door een Belg en een Zwitser te verslaan en ging als nr 1 de finale poule in. Hier won hij van een Engelsman waarna hij van een Belg verloor en in herkansing van een Nederlander verloor. Hiermee werd hij netjes zevende. Resa v/d/ Born verloor in haar poule van een Zwitser maar won van een Engelse. In de finale poule had ze een vrijloting waarna ze van twee Nederlanders verloor. Zoë v/d Berg liet opnieuw haar topvorm zien door zilver te veroveren; in haar poule won ze van 2 Engelsen en een Belg. In de finalepoule won ze van een Belg waarna ze in de finale verloor van een Nederlander. Als laatste judoot Thomas van Mourik nu; hij heeft zijn poule al gewonnen door een Fin en een Bulgaar te verslaan. In de finalepoule verslaat hij drie Fransen op een rij dus hij is KAMPIOEN!!!