Sterrentoernooi in Biddinghuizen

  • 23 oktober 2023

Afgelopen zaterdag hebben we een heel gezellig en goed georganiseerd Sterrentoernooi in Biddinghuizen gedraaid. Gershon en Susanne bedankt voor de organisatie waarbij drie jonge Shoganai judoka’s de kans kregen om te scheidsen. Ryu Kloosterman, Sepp de Regt en Gossee Winnubst deden het heel goed!
Ook qua judo zagen we weer vooruitgang bij onze judoka’s waarbij de een voor de ervaring en de andere voor de bevestiging gaat. Op de foto’s zien jullie alle judoka’s van de 1ste en 2de ronde.

Zo was het voor onze NK gangers lekker om weer eens op dit niveau te judoën; Nick Tillema, Jayden Duijzer, Sepp de Regt en Meta van Ommen deden het buitengewoon goed. En ook Bram en Hugo Croese, Beau Felsheim, Troy Riezebos wonnen al hun partijen en lieten hun klasse en ontwikkeling zien. Apart moet Joey van der Holst genoemd worden die met zijn 10 jaar heel knap meedeed met de -15 en liet zien dat hij daar voor klaar is. Wat een mooie scores!

Daarnaast wisselden MacKenzie Nieuwlaar, Duuk Den Bruyker, Daan Hobbelman, Jorn Burgmeijer, Jeftha Zwerver, Syll Brink, Sill Kramer, Levi Hofman, Noud Maurik, Vera Knol, Job Croese, Gossee Winnubst, Savino Groenendijk, Bryan Vlijmen, Sietse Tichelaar 1 of meerdere verliespartijen af met hele mooie overwinningen. Nogmaals; van verliezen kun je veel leren en dat brengen deze judoka’s in de praktijk want ze blijven judoën met een glimlach op hun gezicht.

En dat gold ook voor de judoka’s die het zaterdag zwaar hadden en elke keer weer de mat op stapte met de juiste instelling: Joline Borowska, Noah en Sem Bruins, Stijn Hobbelman, Elina Rigter, Sem van Es, Mylan van Dijk, Dylano, Veronique Steenwijk en Casper Hanekamp deden goed hun best, scoorde ook af en toe een wazari en gaan hopelijk de volgende keer wat meer geluk hebben.

Almere – NKT:
Vandaag deden Ruben en Thomas van Mourik mee aan het NKT in Almere en ook zij hadden pech. Bij 1 van hun favoriete technieken ging het bij beide heren mis en daar werden zij op gediskwalificeerd en mochten dus niet verder judoën. Ruben had al een mooie overwinning geboekt en Thomas zelfs drie, dus ze zaten lekker in het toernooi. Thomas is uiteindelijk op de 11ste plaats gerankt.