De Adler Cup – mooie medailles en een hoop ervaring

  • 3 november 2019

In Frankfurt wonnen Nick (-9) en Roos Tillema (-11) de grootste medaille die we ooit hebben gezien!
Viviënne Huisman (-9) en Roos Tillema (-12) haalden een hele mooie bronzen medaille. En dan vier 5de plekken voor Elvin van Aken, Nick Tillema, Virgil Pinas en Noor van der Lingen.

De Adler Cup was heel sterk bezet dit jaar met deelname uit Rusland, Kazachstan, Egypte, Bulgarije, UK, Frankrijk, Belgie, Tjechië, Bosnië, Zwitserland en uiteraard Duitsland & Nederland.

Viviënne Huisman werd dus derde in de -9. Nick Tillema won drie potten in de -9 en werd kampioen, in de -11 won hij ook drie van de vijf partijen met een 5e plek als resultaat. Florian Huisman verloor zowel in de -12 als in de -11 beide partijen en deed ervaring op. Bram Wiersma verloor zijn pot in de -12, maar won in de -14 van een Kazach en verloor van een Rus. Roos Tillema verloor in de -12 haar 1e pot, maar won daarna om brons, in de -11 pakte ze alle vier haar tegenstanders met heupworp en werd kampioen! Max Tillema had minder geluk; in de -15 won hij zijn 1e pot, maar verloor daarna en kreeg geen herkansing. In de-14 verloor hij van een Tjech en kreeg wederom geen herkansing. Yorben de Waal had nog meer pech, want hij verloor in de -14 en -15 zijn 1e pot van jongens die dicht bij de prijzen kwamen, maar Yorben kreeg geen herkansing. Nathalie Steijn deed voor het eerst mee en won in de -12 al één pot en op zondag in de -11 zelfs twee potten; totaal zeven partijen incl. golden scores = veel geleerd!
Broer Ralph Steijn deed ook lekker mee en boekte in -15 en -17 een overwinning. Lars Wiersma was mooi op gewicht gebleven en won in de -60 -17 een hele mooie pot van een Brit. Naomi Hartemink streed voor het eerst in de -48 en dan wel in de -15 en -17; in vier potten werd niet gewonnen, maar wel alles gegeven incl. een golden score van 12 minuten! Noor van der Lingen vond het leuker om in de -70 te judoën en draaide in de -18 & -17 vijf potten met één mooie overwinning door verwurging. En Noor bleef helemaal heel; TOPPIE!
Virgil Pinas deed voor het eerst mee en moest in de -18 er nog inkomen met één winstpartij uit drie, in de -17 ging het veel beter met twee winst uit vier en een 5de plek in de -81. Colin Dittmar stond vooral in de -18 goed te judoën met twee hele mooie overwinningen en twee verliespartijen, waarin hij alles gaf en net niet de winst kon binnenhalen. In de -17 op zondag begon hij met een lange pot die hij binnenhaalde maar daarna wat het op. Elvin van Aken had in de -18 al twee potten gewonnen, maar hij wilde meer en ging in de -17 helemaal los. De 1e pot werd van de latere finalist verloren, maar daarna pakte Elvin drie spectaculaire overwinningen incl. de Brit waar hij zaterdag nog van verloor. Om brons was Elvin te gretig en werd helaas verloren.
Als club zijn we evenals vorig jaar op de eerste plek geëindigd qua sfeer, gezelligheid en aandacht voor elkaar. Mensen bedankt!!!

Zwolle IJssel-Vechtdal toernooi:
Dichter bij huis, in Zwolle, werden Koen Lambers, Ruben van Mourik en Daniël Wassenaar kampioen op het IJssel-Vechtdal toernooi.