3e NK titel voor Kayleigh, prijswinnaars op ABK en teams in actie Leusden

  • 7 november 2016

In het weekend werd er flink gejudood in het land!

NK G-judo en Alcides G-judotoernooi, Baarlo:
In Baarlo is Kayleigh Heerikhuisen Nederlands kampioen geworden in de -63 kg. Kayleigh begon haar toernooi tegen Ashley van Dijken, maar was erg gespannen waardoor haar eerste partij niet lekker liep. Beide dames gingen lang gelijk op. Pas in de laatste seconden wist Kayleigh haar tegenstander naar de grond te werken, in de houdgreep te nemen en met ippon te winnen. In de tweede partij tegen Priscilla de Roock was de spanning beduidend minder en kwam Kayleigh meer in haar spel. Na een yuko score voor een buitenwaartse beenworp, nam ze ook de Roock in de houdgreep en werd daarmee voor de derde keer Nederlands kampioen. Ze ontving haar gouden medaille uit handen van topjudoka Juul Fransen.

Op zondag 6 november nam Gert-Jan Vlijm deel aan het internationale Alcides G-judotoernooi, eveneens in Baarlo. Gert-Jan begon zijn toernooi sterk met een winstpartij, maar verloor daarna drie maal op rij en moest dit maal genoegen nemen met brons.

Theo Meijer teamtoernooi, Leusden:
Het Shoganai/JSL team tot 12 jaar heeft super gepresteerd in Leusden. Na een slechte start waarin alleen Zoë won, werden maar liefst vier teams verslagen door Zoë v/d Berg, Lars Wiersma, Ralph Steijn, Ryan Ait Taleb en Leon Oellof (5-0, 4-1, 3-2, 5-0). In de zesde wedstrijd moesten ze opnieuw tegen Judo Schiedam en werd weer met 4-1 verloren. Een mooie zevende plek op het zwaarste team toernooi van Nederland.

De judoka’s tot 10 jaar lieten zich in de eerste partij verrassen, maar wonnen daarna met 4-1 en verloren daarna maar net van de straatvechters van Lu Gia Yen uit Den Haag. Bram Wiersma, Derrick Oosting, Roos en Max Tillema, Rinze Ait Taleb en Fleur van Beek lieten mooi judo zien en het was jammer dat ze niet verder mochten.

Het team tot 15 jaar deed zijn best maar had het zwaar tegen sterke combi teams van grote clubs. Bedankt voor de inzet: Elvin van Aken, Ruben van Mourik, Gertjan Kuindersma, Colin Dittmar en Virgil Pinas. Ook ons -18 team kon geen potten breken, maar er waren wel een paar mooie partijen bij die de jongens weer kunnen gebruiken om verder te bouwen. Bedankt voor de inzet; Francisco van der Steen, Kaesey Milton, Thomas van Mourik, Chris Scheurwater en Jelle Swienink.

In de avond was er NK Mix teamcompetitie en hier deden Daniël Wassenaar en Niels Evers mee in het team van Bushido Middelstum en Stefan Sulkers Judo Noord. Stefan, Niels en Daniël wonnen allen twee partijen. Stefan zijn team werd tweede in poule A en Middelstum werd tweede in de poule B. Zodoende moesten de teams ook nog tegen elkaar waarbij Stefan zijn team won.

ABK, Swifterbant:
In Swifterbant werden de judoka’s op het ABK door Daniël Wassenaar en Bas Tillema gecoacht. Veel Shoganai judoka’s haalden een podiumplaats. Kampioen werden: Nick en Max Tillema, Carsten Bongaerts, Coen van Riesen, Owyn en Jayden Siewe, Dilara Varisli, Rodin Vos, Kars Huurman, Roan de Vries. Zilver voor Roos Tillema, Laura Born, Tijn Opstal, Arjen Varisli en Auke de Boer. Brons voor Sidra Hasan, Rodin Kamp, Milan Kemme, Finn Huurman, Ashley Scheurwater en Thomas de Groot.

Resa van de Born won twee partijen in Dalfsen.