23-24 november 2019: Weekend vol judo

  • 24 november 2019

Dit weekend kwamen in Almere, Deventer, Frankrijk, Swifterbant en Venray onze judoka’s in actie!

Almere, Topjudo toernooi:
In Almere werd Florian Huisman kampioen nadat hij op zaterdag ook al het ABK toernooi had gewonnen. Zilver was er voor Goewan Winnubst, Jesse Commandeur, Koen Lambers, Yaël Schippers en Jayden Duyzer. Brons werd veroverd door Bram Wiersma, Gertjan Kuindersma en Ryu Kloosterman.

Deventer, Teams Deventer Cup:
Op de Deventer Cup won ons seniorenteam van Budo Deventer (6-1) en van Judo Ryu Maasduinen (6-1) en verloor maar net van Bijsterbosch (4-3). In de kruisfinale verloren we van Budo Nieuw Geleen met 4-3 waardoor het brons gehaald werd. Francisco won alle 4 de partijen in de -60, Justin won er 2 in de -66, Patrick won er 1 in de -66, Daniel won er 3 in de -73, Thomas won er 4 in de -81, Erik won er 3 in de -90, Maarten won er 1 in de +100 kg.
In de -18 wonnen onze jongens van Bijsterbosch en Achterhoek en werd verloren van Bushi Arnhem, Nijmegen en Hercules. Toch was brons heel dichtbij want er waren 4 teams met 2 gewonnen partijen. Ralph won er 1 in de -50, Lars Fintelman had het heel lastig, Elvin won er 3 in de -60, Pepijn won er 2 in de -66, Colin had het niet makkelijk, Ruben won er 5 in de -73 en Virgil won er 2.
In de -12 deden onze jonge dames ervaring op; Vivienne in de -28, Wies in de -32, Nathalie in de -36, Britt in de -40 en Roos in de +40. Roos won 2 van de 3 partijen, Nathalie won er 1.
In de -15 stonden Max, Ralph & Pepijn prima te judoen maar ze moesten in de poule tegen de latere nummer 1 en 2! Pepijn won zijn partij, Ralph won er 1 en Max liet mooi judo zien.

Frankrijk, Tournoi de Feminin:
Paula Borgonje won alle vijf haar partijen en werd kampioen in de -57 kg van het Tournoi de Feminin, in Frankrijk.

Swifterbant, ABK toernooi:
Afgelopen zaterdag weer een heel gezellig en sportief ABK toernooi gedraaid met voor alle judoka’s positieve resultaten.
Kampioenen: Christiaan van Dravik, Xavier Siderius, Daymon van Giffen, Florian Huisman, Nick Tillema en Ryu Kloosterman. Deze mannen wonnen al hun partijen met sterk en overtuigend judo.
Zilver: Thomas Visscher, Sven en Jayden Duyzer, Levi Hofman, Sherayno Gedi Willems, Matthijs de Haan, Vivienne Huisman & Lieke van Dravik. Deze groep viel op door hun verrassende en actieve judostijl. Voor Matthijs was het zijn eerste judotoernooi ?
Brons: Phileine van Hal, Djordy Schuurmans, Goewan Winnubst en Luuk de Boer. Dit zijn de harde werkers die elk toernooi beter worden en binnenkort kampioen gaan worden.
Dan hadden we nog: Krijn Arkenbout, Timo de Haan, Joeri Visscher, Britt Drent en Jorn van de Wetering die vandaag minder geluk hadden maar een dikke verdiende medaille kregen voor hun tomeloze inzet.
Op de foto: het podium met Ryu op 1, Sherayno op 2 en Phileine op 3.

Venray, A-judo
Tien jaar geleden debuteerde Kayleigh op het internationale aangepast judotoernooi in Venray. Tijdens de opening van het toernooi bedankte Kayleigh de organisator, Rudi Verhagen: “Judo heeft mijn leven veranderd! Fysiek kan ik meer met de beperkte rechterkant van mijn lichaam en door de wedstrijden heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Dankzij het wedstrijdjudo heb ik veel mensen leren kennen uit verschillende landen en sommige zijn zeer goede vrienden geworden. En dit alles begon tijdens mijn eerste aangepast judowedstrijd hier in Venray. Rudi, ontzettend bedankt voor alles!”
Op het toernooi won Kayleigh het goud door twee maal te winnen van haar twee Duitse vriendinnen, Carina Niemeyer en Jasmin Siebelitz.