WELKOM TERUG OP DE JUDOMAT

  • 18 mei 2021

Aan alle judoka’s en ouders,    

Met z’n allen hebben we een lange periode ernaar uit gekeken en zijn daarom heel blij dat op woensdag 19 mei a.s. het weer mogelijk is om de judolessen binnen in de dojo te laten plaatsvinden!
Uiteraard willen wij iedereen een pluim toekennen die gedurende de wintermaanden in weer en wind (en sneeuw!) is blijven sporten, maar ook de club heeft gesteund in deze bijzondere tijd.

De judo zaal ligt er als vanouds bij, maar het bestuur heeft besloten om 125 nieuwe judomatten aan te schaffen en deze zullen medio juni geleverd worden. Wij hopen dat dan niet alleen de judoka’s t/m 17 jaar de splinternieuwe matten kunnen betreden, maar ook onze 18+-ers.

Vooralsnog is het alleen voor de judoka’s t/m 17 jaar mogelijk om binnen te trainen (1,5m afstand houden is dan niet verplicht).
In de leeftijd van 18 tot 27 jaar kan je op de donderdag buiten trainen (18.15 – 19.30 uur, meld je hiervoor aan via de app bij meester Julian); voor deze categorie geldt namelijk nog 1,5m afstand houden bij binnensporten.
De kleedkamers blijven voor iedereen gesloten, dus kom in judopak naar de dojo!
Bij de wisseling van de les zullen eerst de judoka’s die gejudood hebben naar buiten gaan daarna komt de volgende groep pas het gebouw binnen.
Ouders (publiek) kunnen wij helaas nog niet toelaten.

Wedstrijden buiten de eigen club zijn niet toegestaan (zie wedstrijdagenda vanaf seizoen 2021-2022); Maarrrr….. intern wel en daarom zal a.s. zaterdag 22 mei onze 100 puntencompetitie worden georganiseerd in de dojo! (tijdsindeling wordt op de website geplaatst).

Nu de grafieken een dalende lijn laten zien zal het optimisme groeien en zal men zich meer vrijheden permitteren. Toch willen wij benadrukken dat door de regels goed na te leven wij met z’n allen kunnen bijdragen aan het open houden van de binnensport!

* Blijft thuis bij gezondheidsklachten,

* Was je handen voor/na bezoek aan de club e.d.
* Houd zo veel als mogelijk 1,5m afstand.

Met het oog op de komende (zomer)vakanties, herhalen wij een eerder gepubliceerde mededeling:
Tijdens de coronacrisis zijn de reisadviezen er niet alleen voor de veiligheid van de individuele reiziger. Ook de veiligheid van de Nederlandse samenleving speelt bij het opstellen van een advies een belangrijke rol. Reizigers kunnen het virus mee terug nemen en zo anderen in Nederland besmetten.
Wanneer je uit een COVID-19-risicogebied komt, dan geldt het dringende advies van de overheid om in (thuis)isolatie te gaan.
Met andere woorden, neem het zekere voor het onzekere en stel je clubgenoot niet bloot aan de kans op besmetting.

De Judo Bond is nu de versoepeling een feit is eveneens gestart met een campagne : “Gun je kind judo”. Zie voor meer informatie: www.gunjekindjudo.nl

Veel plezier en succes op de judomat!
Mocht je vragen hebben, mail gerust naar info@shoganai.nl

 Met vriendelijke groet,
Het Bestuur,
Shoganai Judo Dronten