Team toernooi voor -12 en -15, Markelo

  • 14 mei 2017

Zaterdag 13 mei jl. hebben we onze jonge judoka’s hard zien knokken op het team kampioenschap ON in Markelo.

Rilana van Zanten, Roos Tillema, Lois Bandstra, Noa Opstal en Marije Kuindersma verloren van de kampioen met 4-1, verloren daarna nipt en wonnen overtuigend de laatste wedstrijd met 4-1. Hiermee haalden zij het zilver binnen! Onze meisjes vielen op door hun strijdlijst en doorzettingsvermogen.

Bram Wiersma, Derrick Oosting, Max Tillema en Auke de Boer vormden het team -12 en hadden een hele goede start door twee wedstrijden op rij te winnen. Daarna werd ruim verloren van THAG, die later kampioen werd. Van Nippon werd met 3-2 verloren en daarna van SJO met 4-1. Max won al zijn partijen in de -38! De jongens kregen toch een verdiende beker voor hun vierde plek.

De jongens tot 15 jaar hadden vier partijen te judoën en wonnen met 4-1 van THAG waardoor zij ook zo’n mooie beker voor de vierde plek mocht ontvangen. En die was dik verdiend omdat Lars Wiersma en Ralph Steijn in de -46 om de beurt draaiden. Finn en Elvin van Aken om de beurt -50 en -55 deden en Colin Dittmar in de -60 judoode. De andere drie partijen werden verloren, maar er werd door de mannen zo goed geknokt; Elvin maakt een partij van 9 minuten!

Roy Koffijberg won op de Europa Cup in Rusland twee partijen in de -60 kg en liet hiermee zien dat hij terug is van weggeweest. Roy won beide partijen in golden score!