Na het DK teams op naar het NK teams in Nijmegen!

  • 16 mei 2022

Gisteren hebben we met 3 Shoganai teams deelgenomen aan het DK teams in Markelo. Het doel was om in een goede sfeer lekker wedstrijden te judoën tegen de andere clubs in Oost Nederland. Ons meisjesteam -12 met Vera Knol, Lena Francois, Vivienne Huisman, Meta van Ommen & Fenne Schipper draaiden een dubbele competitie tegen het team van SJO en Jindo. SJO was nog iets te sterk maar er werden spannende wedstrijden gejudood, tegen Jindo werd er overtuigend gewonnen waardoor de dames het zilver veroverden. Ook de heren -15 met Koen Lambers, Florian Huisman, Ginato Florencia, Bram Wiersma, Djordy Schuurman & Ian Nijman draaiden een dubbele competitie tegen SJO & Jindo. Tegen Jindo werd 2x met 5-0 gewonnen maar tegen SJO werd het echt spannend want na 4 wedstrijden stond het 2-2. Ian maakte daar 3-2 van met een machtige ippon. De heren -15 pakten op deze manier het goud!!! De jongens -12 met Xavier Siderius, Jeftha Zwerver, Bowie Kollen, Gossee Winnubst & Sepp de Regt moesten tegen Jindo 1 en 2, SJO en Judo Losser. Tegen Jindo 1 en 2 werd met 5-0 gewonnen, SJO was nog iets te goed en won met 4-1 dus tegen Judo Losser moest gewonnen worden voor de 2de plek. Het werd een hele spannende strijd die met 3-2 werd gewonnen. Alle 3 de teams hebben zich nu geplaatst voor het NK teams in Nijmegen op 11 juni, dat gaat een hele mooie ervaring worden voor deze jonge judoka’s!

Randori Competitie in Lelystad:
16 Shoganai judoka’s deden mee aan de Randori Competitie in Lelystad; Stijn & Bram Klaver, Ryu Kloosterman, Daniel de Jong, Bjorn Bakker, Milo vd Berg, Jayden Duyzer, Savino & Syenne Groenendijk, Mika , Elvira Lenoir, Julian Kroes, Thijs Lodders & Troy Riezenbos draaiden veel partijen en scoorden mooie punten staande en op de grond. Linda Kroes en Kjeld bedankt voor de begeleiding!

In Antwerpen bevestigde Yael Schipper haar vorm door kampioen te worden. Met 5 overwinningen op ippon pakte ze zeer overtuigend het goud in de -52 kg tot 18 jaar.