Lars Wiersma en Max Tillema 1e DAN – zwarte band

  • 29 mei 2023
We hebben weer een bijzonder mooi weekend achter de rug met als resultaat dat we twee jonge Shoganai judoka’s hun zwarte band behaalden. Max Tillema deed dit door middel van een bijzondere promotie. Hij deed geen examen ook al weten wij dat hij heel mooi judo kan laten zien. Hij verdiende deze 1ste dan omdat hij in februari Nederlands Kampioen werd bij de cadetten (-18 jaar). Een bijzondere prestatie die gevolgd wordt door een bijzondere beloning; Meester Harry mocht Max zijn eerste zwarte band omknopen.
De tweede bijzondere prestatie kwam op naam van Lars Wiersma. Hij werd de eerste jeugdjudoka van Shoganai die m.b.v. een kata zijn zwarte band haalde. Samen met partner Ralph gaf hij een mooie demonstratie van het katame no kata en daarna liet hij nog al zijn worpen en grond technieken zien. Deze prestatie krijgt nog extra glans omdat Lars in de afgelopen periode zijn rijbewijs en zijn Cambridge Engels haalde en zijn VWO-examen deed!!!
Daarnaast hadden we nog drie judoka’s die het grote Kaizen toernooi in Pey-Echt, Limburg bezochten. Ginato Florencia 5 partijen waarvan hij er 3 won. Yaël Schipper werd 3de door 4 van de 5 partijen te winnen. En Ruben van Mourik had lekker een poule van 6 waarin hij 3 potten won en dus ook brons veroverde.