Prijzen voor Max, Roos en Nick op Heide toernooi, Ede

  • 5 juni 2023

Zaterdag 3 juni was een echte Tillema-dag want o.l.v. Bas Tillema haalden alle 3 zijn kinderen een prijs op het Heide toernooi in Ede.

Max stond voor het eerst op de mat met zijn zwarte band en gaf weer een demonstratie van zijn technieken. Dit keer waren het veel fraaie worpen; partij 1 werd gewonnen met een dikke overname techniek, partij 2 werd een wazari voor heupworp gevolgd door een houdgreep, in partij 3 maakte Max een speciale pakking en daarna een strakke uchi mata, partij 4 werd een harde overname en de finale werd wederom gewonnen met een keiharde uchi mata. Max weer kampioen in de -73 kg.


Ook zus Roos deed het heel goed met geweldig knokwerk en goed doorzetten pakte zij 5 keer de winst. Partij 1 met o uchi gari en later tai o toshi. Partij 2 met een houdgreep. Partij 3 met 2 wazaris door overnames. Partij 4 werd gewonnen door opgave van de tegenstander. En de finale werd gewonnen op 3 shidos. Ook Roos dus kampioen!!!

Joey van der Holst had minder geluk want hij verloor zijn 1ste partij en won zijn 2de partij op beslissing. Dit resulteerde in een 3de plek in de poule en dus mocht Joey niet knokken voor een podiumplaats.

Nick Tillema mocht (echt) als laatste judoen want ze waren zijn poule vergeten dus om 17.00 begon Nick met een klinkende overwinning door ko uchi maki komi. Partij 2 won hij met een o uchi gari en een o goshi. Partij 3 won Nick omdat zijn tegenstander werd gediskwalificeerd. Partij 4 won Nick weer snel met ko uchi maki komi. En partij 5 was een hele rare wedstrijd waarin Nick superhard moest knokken en toch de shidos kreeg tegen een passieve tegenstander. Op het moment dat Nick zijn tegenstander in de houdgreep wilde nemen begon die te huilen en gaf de scheidsrechter mate en wees daarna de tegenstander als winnaar aan!!! Het was intussen 19.00 dus misschien waren de scheidsen moe maar Nick werd nu 3de waar hij net als Max & Roos kampioen had moeten worden.