Kayleigh Heerikhuisen wint Open Duits Kampioenschap G-judo

  • 2 mei 2017

Grenzach-Wyhlen (DE) – Op zaterdag 29 april jongstleden is Kayleigh Heerikhuisen kampioen geworden op het Open Duits Kampioenschap G-judo in Grenzach-Wyhlen. Dankzij een sterke pakking en aanvallend judo, won Kayleigh al haar partijen met de maximale score (ippon) en daarmee voor het tweede jaar op rij het goud.

Op vrijdag 28 april vertrokken Kayleigh en haar ouders naar Grenzach-Wyhlen, een plaatsje in het uiterste zuiden van Duitsland aan de grens met Zwitserland, zodat in de avond gewogen kon worden. Het Open Duits kampioenschap G-judo is één van de weinige officiële titeltoernooien op de agenda. Namens Nederland namen zes judoka’s deel, waaronder Kayleigh, die uitkwam in het hoogte niveau en in de gewichtsklasse tot 70 kilo.

Kayleigh begon haar toernooi sterk tegen de Duitse Jasmin Siebelitz van BRSNW. Deze judoka’s stonden een maand eerder in Keulen ook al tegenover elkaar en toen trok Siebelitz aan het kortste eind. Maar zij had duidelijk geleerd van deze nederlaag en maakte het Kayleigh niet gemakkelijk. Uiteindelijk gaf Kayleigh’s sterke pakking en aanvallend judo de doorslag en wist ze haar tegenstander met een techniek naar de grond te krijgen en kon de partij met een houdgreep beslissen. De tweede partij was tegen Melina Voges van Braunschweiger JC. Kayleigh begon ook nu met sterke pakking en aanvallend judo maar Voges liep steeds uit de mat waarmee ze voorkwam dat Kayleigh een worp kon inzetten. Dit werd bestraft en even later maakte Kayleigh een prachtige worp, de o soto makikomi (meerollen in de worp) en scoorde daarmee waza-ari. Ook nu nam ze op de grond direct haar opponent in de houdgreep en won ook deze partij met ippon en daarmee voor het tweede jaar op rij goud en de titel Open Duits Kampioen.