Herenteam -12 Kampioen District ON, op naar het NK teams!!

  • 15 mei 2016

We hebben de echte teamgeest te pakken! De jongens -12, de ENIGE ECHTE KAMPIOENEN van Oost Nederland! Met dit team gaan wij naar het Nederlands Kampioenschap in Nijmegen op 25 juni a.s.. Proficiat allemaal ! (teamleden: Derrik Oosting -27kg, Rocco van Rooij -30kg, Max Tillema -34kg, Ralph Steijn -38kg, Lars Wiersma -42kg, Jordi Kerhoven/Ryan Ait Taleb -46kg en Leon Oellof -52kg).

Afgelopen zaterdag hadden we de finale ronde voor ons heren- dames team tot 12 jaar in Markelo. In de eerste twee ronden hadden we het best goed gedaan; de dames hadden een paar keer overtuigend gewonnen en de jongens stonden zelfs eerste.
In de finale ronde zou de nummer 1 tegen de nummer 4 strijden om een plek in de finale en de nummer 2 tegen de nummer 3.

Voor ons meisjesteam bleek al snel dat de tegenstanders zich versterkt hadden, want er stonden dit keer completere teams op de mat. Michelle Bloemendaal kon helaas niet winnen in de -25 kg, maar Naomi Hartemink (-28) maakte dit goed met een spetterende ippon (tai o toshi). Noa Opstal (-32) moest tegen een bekende waar ze best goed tegen kan knokken, maar ze greep mis en deed zich pijn bij de landing op de mat. In de -36 kg hadden we geen judoka dus stonden we 3–1 achter. Laura van Rooij liet in de -40 kg zien hoe het moet. Zij maakte haar favoriete pakking en met een o uchi gari scoorde ze wazari en maakte het met een houdgreep af. In de -44 kg stond Marije Kuindersma voor een lastige klus; er moest hard geknokt worden tegen een lange sterke tegenstander. Helaas werd verloren en dus maakte de winst van Ashley Schreurwater alleen het verschil goed: 4–3 verloren.

De meiden mochten strijden om het brons en ook dit was een moeilijke strijd. Naomi, Laura en Ashley haalden wederom de (mooie) ippons binnen, Marije was dichtbij de winst, maar er werd opnieuw met 4–3 verloren. Gelukkig was er een terechte prijs voor de dames die hebben laten zien dat ze ondanks de verschillen een hecht team kunnen vormen. Hier gaat nog veel moois uit voort komen!

Voor de jongens liep het allemaal net anders; nummer 4 had zich afgemeld dus werd er een poule gemaakt waarbij de 3 teams tegen elkaar moesten judoën.
Shoganai/Lelystad begon tegen THAG die nu een compleet team op de mat hadden. Derrick Oosting begon goed, maakte snel een mooie actie en op de grond draaide hij heel mooi naar een houdgreep; ippon!

Ook Rocco van Rooij was in vorm; maakte direct een goede pakking, trok zijn tegenstander uit balans en scoorde wazari met uchi mate met direct een houdgreep er achteraan: ippon!
Max Tillema ging al net zo snel; maakte o uchi gari (wazari) en had snel zijn tegenstander in de houdgreep. Maar vlak voor de ippon brugde zijn tegenstander uit de houdgreep en toen lag Max erin; ippon tegen. Maar Ralph Steijn maakte dit weer snel goed door met een wazari de partij te winnen. Lars Wiersma had het lastig en kwam in een houdgreep en we stonden nog maar 3–2 voor. Ryan Ait Taleb deed enorm zijn best, maar verloor de partij op een strafje en Leon Oellof begon heel goed, had bijna een houdgreep, maar liet zich daarna verrassen met een houdgreep. We verloren onnodig met 4–3. Maar wel een wijze les!

Nu moesten we ruim winnen van het Runners Up team, zij wonnen namelijk met 4–3 van THAG. Derrick won opnieuw met een houdgreep, Rocco met een overname en een houdgreep, Max naar revanche en won nu met houdgreep, Lars vocht een epische partij die hij won op shido en Ralph haalde de vijfde partij binnen met een overname plus houdgreep. Jordi Kerkhoven en Leon wilde helaas te snel scoren, maar hun verlies was een mooi leerpunt; de winst voor het team was al binnen!

Shoganai werd eerste met acht gewonnen partijen en mag naar het NK teams -12 op zaterdag 25 juni in Nijmegen. Een hele mooie ervaring voor dit jonge team!

20160514_152434