Successen op Lentetoernooi, Beilen

  • 25 maart 2024

Op zaterdag 23 maart j.l. hebben onze judoka’s hun best gedaan in Beilen o.l.v. coaches Julian en Harry.

Kampioen werden Jayden Duijzer en Ginato Florencia. Jayden deed voor het eerst mee in de -55 kg en liet zijn klasse zien door alle zes zijn partijen te winnen. Hij deed dit met verschillende technieken, maar het meest spectaculair was toch zijn razendsnelle tani o toshi. Ginato werd voor het eerst kampioen in de -66 kg en liet zien dat hij steeds meer controle krijgt over zijn technieken dit keer was zijn schouderworp met haak erg spectaculair en met vijf gave winstpartijen was hij gewoon de beste.
Dan was er zilver voor Fenne Schipper die net als in Slagharen heel sterk stond te judoën. Wederom scoorde ze mooie punten met haar binnenwaartse haak. In haar eerste partij werd ze nogal benadeeld, maar dit is goed voor de mentale weerbaarheid. Ook meester Julian pakte zilver, hij stond goed te judoën tegen sterke kerels en maakte de meeste punten met zijn tomoe nage, maar ook zijn ne waza was een genot om naar te kijken. 

En dan was er nog brons voor Bram Huijbregts, Boet van de Luijtgaarden, Ralph Steijn, Mackenzie Nieuwlaar, Atifcan Coban, Olivier Koning en Ryu Kloosterman.

Bram won drie partijen vanuit een sterke pakking en met nog sterkere houdgrepen. Boet staat goed links te judoën en scoort met heupworp en houdgreep. MacKenzie staat altijd super hard te knokken en had zilver verdiend, maar de verkeerde winnaar werd aangewezen. Ralph draaide maar liefst acht partijen en won zijn poule, maar verloor helaas in de finale poule. Hij scoorde een paar hele gave punten. Atifcan won twee partijen heel overtuigend. Olivier stond heel goed te knokken en liet met drie winstpartijen zien dat hij tijdens het toernooi kan leren om beter te judoën. Ryu won in zijn poule alle vier de partijen met hele mooie technieken zoals tomoe nage en sankaku. In de finale poule kwam hij Jayden tegen en verloor hij nipt op een wazari. 

Verder hadden we nog Joey v.d. Holst met drie gave winstpartijen, Troy Riezenbos, Hugo Croese en Job Croese met twee gewonnen potten en Duuk den Bruycker, Sepp de Regt, Meta van Ommen wonnen één partij.

Bad Blankenburg (D):
In Bad Blankenburg is Yaël Schipper op de zevende plaats geëindigd. Ze won haar eerste partij op drie shido en de tweede partij met verwurging. Daarna verloor ze van de Belgische kampioen. In de herkansing won ze weer op shido’s waarna ze verloor van een Duitse.