Brons voor Yaël Schipper op NK-21

  • 4 maart 2024

Afgelopen zaterdag hebben drie Shoganai toppers deel genomen aan het Nederlands Kampioenschap tot 21 jaar. Ralph Steijn (-73 kg) en Max Tillema (-81 kg) moesten vroeg in de ochtend starten o.l.v. coach Julian en Bas. Ralph verloor zijn eerste pot door een goeie werpactie van zijn tegenstander. In de herkansing won Ralph met een verwurging, maar in zijn derde pot werd zijn doorstuur actie overgenomen waardoor het toernooi voor Ralph was afgelopen.
Max had ook een moeilijke start en werd aan het eind van de partij geworpen en ook nog met een houdgreep verslagen. In de herkansing kwam hij goed terug met winst door een houdgreep. Ook de derde partij werd gewonnen met een houdgreep en in de vierde pot scoorde Max ippon met een heerlijke ura nage. In de vijfde partij kwam Max dezelfde judoka tegen van partij één en ondanks dat hij het beter aanpakte werd er toch verloren. Een goede ervaring voor beide judoka’s.

In de middag was Yaël Schipper aan de beurt die in haar nieuwe gewichtsklasse (-63 kg) graag lekker wilde judoën op dit niveau. En dat ging heel wat beter dan vorige week op het NK-18, want Yaël won haar eerste twee partijen heel snel met goed grondwerk en twee sterke sankaku houdgrepen. In de kwartfinale stond Yaël prima te judoën tegen de latere kampioen. Met twee shido’s voorsprong kreeg Yaël helaas een wazari tegen die ze niet meer recht kon trekken. In de herkansing ging het weer super lekker, want Yaeë won binnen 30 sec met een veeg. En daarna werd binnen een minuut gewonnen met een verwurging. En in de strijd om het brons pakte Yaël wederom goed door op de grond en maakte een strakke houdgreep en pakte deze mooie derde plek!!!

Team toernooi – Sheffield, Engeland:
Paula Borgonje
en Aranka Sulkers gingen helemaal naar Sheffield UK voor een teamtoernooi met de Mattenkloppers. Ze moesten allebei maar liefst acht partijen judoën en dat ging erg lekker. Paula won verschillende partijen met haar sterke heupworp en listige veegjes. Aranka deed het ook heel goed, maar moet nog horen hoe!?