Brons voor Daniël Wassenaar NK-21, prijzen in Sleen en Lelystad. Roy 7e in Praag

• 11 maart 2018

Op het zaterdag 3 maart j.l. werd op vier plekken gejudood door onze judoka’s: Het NK-21 in Almere, het ABK toernooi in Lelystad, het IJspegeltoernooi te Sleen en in het buitenland: European Open Men, Praag.

NK -21, ALMERE
Daniël Wassenaar (-66kg) wist op het NK-21 het brons te behalen. Na drie maal ippon te scoren stond Daniël in de halve finale tegenover Joeri van Opstal. Dit werd een spannende pot die in de golden score in het nadeel uitviel voor Daniël. In de strijd om brons won hij van Job Hansen (Hercules) met nogmaals ippon.

Net naast het brons greep Sebastiaan van Eck (-90kg). Sebastiaan begon met een vrijloot en won vervolgens twee partijen. In de halve finale was Martijn vd Ven (Theo Meijer) te sterk. Evenals Ralph Hoogeboom (Kenamju) in de strijd om de derde plaats.

Tim Venema (-90kg) en Caitlin Heerikhuisen (+78) konden helaas geen wedstrijd naar hun hand zetten.

IJSPEGELTOERNOOI, SLEEN
Op het IJspegeltoernooi in Sleen kwam de jeugd in actie, twaalf in totaal!
Nick Tillema, Roos Tillema en Finn Raterink kroonden zich kampioen. Het zilver ging naar Noa Opstal. Brons werd veroverd door Pepijn Braam, Collin Dittmar, Noor van Lingen, Max Tillema, Ralph Steijn en Bram Wiersma.
Yorben de Waal werd vijfde en helaas moest Lars Wiersma vroegtijdig stoppen vanwege een blessure. Lars, beterschap!

ABK TOERNOOI , LELYSTAD
Het ABK toernooi in de Koploper te Lelystad was weer een gezellige samenkomst van de judoka’s uit de eigen regio. Lars Fintelman en Sam de Wit werden heel knap kampioen. Sander Commandeur, Kian Poortvliet en Lauren Platte veroverden zilver en het brons was voor Laura van Born, Joeri van het Klooster, Yoëlla Bax, Lieke van Dravik en Robin Amsing.
Maar ook voor de vierde en vijfde plaatsen waren er medailles: Livia den Hoet, Ryu Kloosterman en Nienke Hertong.

EUROPEAN OPEN MEN, PRAAG
De broers Bas en Roy Koffijberg (beiden -60kg) maakten deel uit van de Nederlandse delegatie aan dit toernooi. Bas werd helaas vroegtijdig uitgeschakeld, vlak voor tijd een ippon tegen.
Roy behaalde met zijn zevende plaats voor Nederland de één na hoogste plek; in de gwichtsklasse +100kg eindigde Jur Spijkers op de vijfde plaats.
De wedstrijden van Roy verliepen aanvankelijk goed; een vrijloot, een snelle winst op de Oostenrijker Wildman en ook op Georgiër Papinashvili. In de kwartfinale verloor Roy in de golden score van Fransman Vincent Limare met ippon. In de herkansing zorgde de Bulgaar Szabo voor het definitieve einde.