Verslag: Kaizen toernooi Pey-Echt, Heidetoernooi Ede en NK teams Nijmegen

  • 12 juni 2022

Kaizen toernooi, Pey-Echt Limburg.
Afgelopen zaterdag is Yaël Schipper op het Kaizen toernooi in Limburg kampioen geworden; met 3 ippons was zij wederom de beste in de -52 kg (zie foto).
In Ede op het Heidetoernooi werden Ginato Florencia en Ian Nijman beiden 3de. Ian had een poule en won 2 partijen op ippon (verwurging en o uchi gari). Ginato won heel netjes 4 partijen in de -55 kg maar verloor de kruisfinale.
Op zondag stonden de gebroeders Van Mourik op de mat in Pey, Limburg. Ruben werd 3de in een goed bezet -73 kg veld en Thomas werd 2de en verloor alleen de finale van een Fin.

NK-Teams, Nijmegen
Op zaterdag 11 juni j.l. hebben 3 Shoganai jeugdteams deelgenomen aan het NK teams -12/-15. Een onvergetelijke ervaring om te strijden tegen teams uit heel Nederland waaronder bekende namen zoals Kenamju, Mahorokan, De Korte, Lu Gia Jen, A7 & Hercules.
Ons meisjes team tot 12 jaar (Vera Knol, Lena Francois, Vivienne Huisman, Meta van Ommen & Fenne Schipper met coach Rogier) presteerde boven verwachting want zij versloegen het team van A7 met 3-2 (overwinning van Lena, Vivienne en Fenne). Helaas werd verloren van Kenamju en Bushi met 4-1 (beide keren won Fenne).
De jongens -12 hadden het zwaar. Xavier Siderius, Jeftha Zwerver, Bowie Kollen, Gossee Winnubst, Sepp de Regt & Duco Linthorst met coach Gershon verloren van Lu Gia Jen en Judo A7 met 4-1.
De jongens -15 deden goede ervaring op, in oktober hebben zij hun DK individueel en nu konden zij het grote verschil tussen District en nationaal ervaren. Jayden Duijzer, Koen Lambers, Florian Huisman, Ginato Florencia, Bram Wiersma, Djordy Schuurman & Ian Nijman met coach Julian verloren van het team van de Korte en Gennep met 4-1. Alleen Ian wist beide keren op de grond te winnen.