Dichtbij (Oldebroek) en ver weg (Venray) op de mat!

  • 3 juni 2024

Venray:
Op zaterdag j.l. op het grote internationale toernooi in Venray hebben Ruben en Thomas van Mourik laten lieten zien dat zij bij de besten in de -81 horen. Ruben won drie partijen en Thomas twee voordat ze elkaar in de finale tegen kwamen. Ruben kwam heel mooi op voorsprong met wazari door een goed getimede veeg, maar Thomas scoorde daarna ippon met sumi gaeshi. Dus Thomas goud en Ruben zilver. Op zondag kwamen Yaël Schipper en Ginato Florencia op de mat in de -18 en bieden wonnen drie partijen en verloren er twee waardoor zij helaas naast de medailles grepen.

Oldebroek:
Op zaterdagmiddag waren meester Julian en Harry met 20 judoka’s en veel ouders in Oldebroek waar we een gezellig toernooi draaiden. In het eerste blok hadden we drie kampioenen; Job Croese die ook nog de prijs voor de beste worp(en) kreeg, Stijn Hobbelman en Jesse Klasen. Alle drie gaven ze hun tegenstanders weinig kans en wonnen al hun partijen. In Stijn zijn poule werd Sven v/d Ploeg derde en Vera Breunesse vierde, deze judoka’s deden het heel goed op hun eerste toernooi!

In het tweede blok hadden we hele mooie partijen. Jeftha Zwerver en Daan Hobbelman lieten fraaie technieken zien en wonnen al hun partijen, maar Jeftha won van Daan met houdgreep. Doke Andela won drie partijen met mooie ippons en verloor maar net op beslissing de finale dus zij veroverde zilver. Alex Koens stond weer heel goed te judoënn met zijn witte band en verloor alleen van een oranje bander en pakte zo het zilver. Zijn broertje Jesse Koens pakte de vierde plek.

In het laatste blok hadden we de meeste judoka’s en deed meester Julian ook zijn judopak aan om Ryu Kloosterman en Jayden Duijzer judoles te geven. Ryu raakte helaas geblesseerd aan zijn voet en kon niet verder. Jayden stond heel goed te judoën en pakte goud terwijl ik meende dat Julian hem drie keer met ippon gooide!!! Gossee Winnubst, Sill Kramer en Troy Riezenbos zaten bij elkaar in de poule en maakten er spectaculaire wedstrijden van zowel staande als op de grond.

Sill won het brons maar dat had net zo goed goud kunnen zijn, hij gooide Gossee met een hele mooie ura nage. Gossee pakte het zilver en Troy werd in deze zware poule vierde. Dan werd een nog een Croese kampioen want Bram was heer en meester bij de lichtgewichten -15. Hij scoorde er op los en liet zien dat hij veel geleerd heeft de laatste tijd. En dan hadden we nog de poule van Joey v/d Holst en Gifairo Rotering. Ook hier werden mooie punten gescoord al hoewel Joey begon met een wazari achterstand. Daarna bleef hij ippons scoren en pakte het goud. Gifairo werd heel netjes tweede en was hier tevreden mee.