IJsselmond Cup, Kampen en NK Studenten, Nijmegen

  • 10 juni 2024

IJsselmond Cup in Kampen:
De avondvierdaagse trok hier wel hele duidelijke lijnen, want er vielen voor de wedstrijd al behoorlijk wat judoka’s af maar ook tijdens het toernooi waren sommige judoka’s niet scherp en verloren daardoor onnodig wedstrijden. Natuurlijk werd er op deze manier wel ervaring opgedaan want we hadden sowieso weer nieuwe helden die zo’n groot toernooi wilde proberen  zoals Naomi Brasser, Jasper en Floris Coleman. Deze judoka’s lieten strijd zien en Naomi pakte ook nog een winstpartij en Jasper zelfs meerdere wat resulteerde in een derde plek.

Boet van den Luijtgaarden had zich echt voorbereid op dit toernooi en stond heel strak te judoën en pakte in vijf partijen de winst en werd zo afgetekend kampioen. Ook Olivier Koning was in zijn element en pakte vier winstpartijen en het goud. En natuurlijk werd talent Jayden Duijzer kampioen in de -15 -55kg met vijf winstpartijen. Max Tillema hoeft niet eens te trainen voor zo’n toernooi; hij kwam, hij zag, judode drie potjes en overwon!!!

Nog een verrassing was Beau Felsheim (zie foto) die met twee mooie overwinningen het zilver pakte en voor het eerst een medaille pakte op een groot toernooi!

En dan hadden we natuurlijk nog Noud van Maurik die elk toernooi wel een medaille pakt en met drie winstpartijen het brons veroverde. Teun Tengnagel is de laatste tijd zo goed aan het trainen dat we daar ook een medaille verwachtte en inderdaad Teun pakte brons met duidelijke overwinningen en liet zijn talent zien. Sven Huijbregts leverde ook zo’n mooie prestatie door vier partijen te winnen en ook het brons te pakken.

Dus vier x goud; Boet, Olivier, Jayden en Max, één x zilver voor Beau en vier x brons; Jasper, Sven, Noud en Teun!

In Nijmegen stonden de broers Thomas en Ruben van Mourik weer lekker te judoën op net Nederlands Kampioenschap voor studenten. Thomas pakte de titel in de -81 en Ruben zilver en hiermee mogen de broers in 2025 meedoen aan het EK voor studenten.