Toernooi Noord-Oost, Slagharen

  • 28 januari 2024

Zaterdag 27 januari hebben we een heel goed toernooi gedraaid op één van onze favoriete toernooien; Slagharen. Onze judoka’s deden het heel erg goed, er werden veel prijzen gewonnen. Kampioen werden: Noud Maurik (zie foto), Jayden Duijzer, Fenne Schipper (zie foto) en Noa Opstal. Voor Noa was dit een heerlijke warming up voor haar DK en NK -18, want ze scoorde er vrolijk op los in haar drie partijen en maakte snel ippon met tani o toshi, harai goshi en verwurging. Ook Jayden had het redelijk makkelijk en scoorde vijf ippons in even zoveel wedstrijden. Goed voor het zelfvertrouwen en de DK -18 van a.s. zaterdag. Voor Noud was het zijn eerste toernooi in de -15 dat hij binnenhaalde en hij deed vooral met zijn favoriete sumi gaeshi i.c.m. pakking voor langs. Lekker als het allemaal lukt; Noud heeft hiermee gelijk zijn groene band verdiend! Fenne Schipper pakte ook haar eerste kampioenschap en deed dat met een supergave stijl waarin de intensiteit enorm hoog was. Haar tegenstanders kregen soms niet eens de kans om aan te vallen, want Fenne ging door met cirkelen en haken en maakte zo hele mooie ippons. Gelukkig was er ook een partij met een flinke golden score zodat we ook konden zien dat Fenne dit langer kan volhouden. Dit smaakt naar meer, ga zo door Fenne!

Er werd zilver veroverd door: Job Croese, Sill Kramer, Jeftha Zwerver, Max Tillema en meester Harry. Voor Job was dit zijn eerste grote toernooi en hij was ook nog een jaar te jong, maar liet zien prima mee te kunnen bij de licht gewichten. Met vier overwinningen deed Job het supergoed! Voor Sill was het zijn eerste -15 toernooi en ook hij draaide een heerlijk toernooi, probeerde de geleerde -15 technieken uit, maar scoorde toch vooral met zijn linkse heupworp. Jeftha was daar ook goed mee, maar pakte ook punten door goed te vegen en netjes te kantelen en houdgreep te maken. Max scoorde weer een paar geweldige ippons en bereidde zich op die manier voor op het DK en NK -18.

En dan hadden we een hele grote groep Bronzen judoka’s: Ginato Florencia, Gifairo Rotering, Nick Tillema, Ryu Kloosterman, Erik Veldman, Joey van der Holst, Daniël de Jong, Bram & Hugo Croese, Mackenzie Nieuwlaar, Ralph Steijn, Boet van der Luitgaarden en Gossee Winnubst. Ginato pakt de laatste tijd op elk toernooi een medaille en bereidt zich zo voor op het grote werk. Ook hij gaat op het DK -18 ver komen! Broer Gifairo deed voor het eerst mee in de -15 en gelijk in een hogere gewichtsklasse met een heel mooi resultaat! Nick pakte elk toernooi een prijs dankzij zijn vechtlust. Ryu gaat steeds beter judoën en krijgt meer zelfvertrouwen. Erik doet het hartstikke goed voor een judoka die 1 x per kwartaal judoot 🙂 Joey stond ook op zijn eerste echte -15 toernooi en probeerde direct schouderworp op de knieën en offerworpen uit en scoorde daar lekker mee! Daniël draaide ook heel makkelijk mee op zijn 1ste -15 toernooi en was vooral lekker aan het tillen en scoorde daar mooie punten mee. Met zijn gele band deed onze Bram helemaal niet onder voor de blauwe banders waar hij tegen moest judoën op zijn 2de -15 toernooi. Hij scoort het liefst met buitenwaartse haak en houdgreep maar probeert ook al de geleerde -15 technieken. Hugo moest in een hogere gewichtsklasse judoën en deed dat geweldig goed! Mackenzie maakt drie keer ippon met een super mooie heupworp en pakte zo brons. Ralph draait heel goed mee met de senioren en pakt eigenlijk elk toernooi wel een prijs. Je ziet hem vooruit gaan richting NK-21. Boet was net ziek geweest, maar wilde heel graag judoën en pakte dankzij zijn beweeglijke judo brons. Gossee werkt aan zijn pakking en dit ‘pakte’ twee keer heel goed uit met een spetterende tani o toshi.

Dan hadden we natuurlijk ook judoka’s die wel wonnen, maar niet genoeg voor de beker; Duuk de Bruijcker, Beau Felsheim, Mylan van Dijk, Meta van Ommen, Luuk Boer, Ryu Oosterveld, Nomi Weisgerber, Fenne Ringeling pakten in ieder geval één mooie overwinning!