3 District Kampioenen in -18 en zilver bij de DK -12

  • 29 januari 2023

De District kampioenschappen van Oost Nederland in Markelo leverden ons weer veel mooie inzichten op. In de -18 hadden we drie fantastische kampioenen met Max Tillema (-73 kg), Noa Opstal (-70 kg) en Yaël Schipper (-52 kg).
Max won zijn eerste pot met een super strakke verwurging. Zijn halve finale won hij met een hele harde tani o toshi en de finale won hij met een binnenwaartse haak en een hele mooie houdgreep. Noa won haar eerste pot met een gave kanteltechniek en houdgreep en ook haar 2de pot werd gewonnen door goed te volgen op de grond en toe te slaan met een strakke houdgreep. Yaël scoorde in haar 1e pot wazari met heupworp en maakte later een wazari met sankaku houdgreep. Haar 2de partij won ze ook met sankaku houdgreep. Ginato Florencia had geen beste dag, want hij verloor alle vier zijn partijen in de -55 kg.
Max, Noa en Yaël mogen over twee weken meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Den Haag.

In de -12 hadden we tien judoka’s die voor het eerst mee deden aan een district kampioenschap. Sommige hadden last van de spanning en moesten nog wakker worden, maar we hadden gelukkig ook een paar mannen die er gelijk stonden. Het hoort er allemaal bij, want dit is echt een leerproces.
Bram Huijbregts begon direct goed in de -34 kg door ippon te scoren met een linkse heupworp. En ook Atifcan Coban scoorde in de -34 direct met linkse heupworp. Jeftha Zwerver (ook -34) haalde zijn eerste pot binnen met een wazari. Alle andere zeven judoka’s verloren hun eerste pot, waarbij vermeld moet worden dat dit niet zonder slag of stoot ging.

Gelukkig won Joey van der Holst in de -38 zijn 2de pot met een houdgreep. En zijn 3de partij werd wazari vs wazari ,maar toch gewonnen door een shido waarmee Joey het brons veroverde. Terug naar de -34 waar Jeftha helaas zijn 2de pot verloor op een shido. Atifcan won zijn 2 de pot met een hele mooie overname met o soto gari. Bram wint zijn 2de pot met heupworp en houdgreep. En Jeftha wint zijn herkansing met heupworp en houdgreep. En toen moest Jeftha tegen Bram en won hij met een wazari en mocht om brons judoën die helaas verloren ging. Dus Jeftha vijfde. Atifcan wint zijn 3de pot met houdgreep en mag de finale judoën die hij maar net verliest waardoor hij zilver wint.
In de -34 kg verloor Tijs Lodders ook zijn 2de partij. In de -38 kg verloor Daniël de Jong zijn 2de partij met een wazari voorsprong. In de -30 kg verloor Daan Hobbelman zijn 2de partij terwijl hij goed stond te judoën. In de -42 kg staat Gifairo Rotering steeds beter te judoën en in de -46 kg moet Julian Kroes nog iets meer ervaring op doen. Lena Francois was onze enige dame die in de -36 kg maar liefst vier partijen mocht judoën tegen oudere meisjes met zelfs de groene band.
Voordeel is dat de meeste van deze groep volgend jaar weer mogen meedoen en dan een stuk meer ervaring hebben!!!

Atifcan Coban zilver!