Chris Scheurwater strijdlustigste judoka – Daniël Vijlbrief Memorial en Nieuwe dojo

  • 7 februari 2017
Op zaterdag 4 februari jl. hebben wij (wederom) met een geweldige groep judoka’s deelgenomen aan het Noord-Oost toernooi in Slagharen. Voor Shoganai is dit toernooi sinds 2013 verbonden met Daniël Vijlbrief. In dat jaar werd de clubprijs aan hem overhandigd en de geldprijs aan KWF. Met de hartelijke ondersteuning van de organisatoren van het toernooi is vorig jaar het Daniël Vijlbrief Memorial opgericht.
Herman en Elise Vijlbrief reikten ’s avonds in onze eigen dojo, tijdens een gezamenlijk eten, de bijzondere “Doorzettings prijs” uit aan de meest strijdlustigste judoka. Dit jaar is de prijs voor Chris Scheurwater.
Het is fantastisch om dit als club met en voor elkaar te kunnen doen.
 Chris Scheurwater, de meest strijdlustigste judoka 2016.
53 judoka’s stonden op de mat in Slagharen, waarvan tien kampioen werden: Finn en Kars Huurman, Ruben en Thomas van Mourik, Nick Tillema, Kaesey Milton, Paula Borgonje, Zoë van den Berg, Derrick Oosting en Erik Veldman (die in een zwaardere poule ook nog tweede werd!).
Zilver voor: Francisco van der Steen, Finn Raterink, Tijn en Noa Opstal, Roos en Max Tillema, Roy de Putter, Ralph Steijn, Ashley Scheurwater en Bram Wiersma.
Brons was voor: Patrick Pozderski, Gertjan Kuindersma, Maarten Pol, Colin Dittmar, Rodin Vos, Kenneth Milton, Jasper en Resa van den Born, Tim en Koen Venema, Rick en Chris Scheurwater, Roan de Vries en Harry Martens.
Aranka Sulkers en Daniël Wassenaar hebben de wedstrijd moeten staken vanwege opgelopen blessures. Wij wensen hen beiden een voorspoedig herstel!

10- jarig bestaan 13.2.2007 – 13.2.2017:
Tijdens de Daniël Vijlbrief Memorial bijeenkomst ’s avond in de eigen dojo werd eveneens gememoreerd dat Stichting Shoganai op 13 februari 2017 tien jaar bestaat! In de speech van voorzitter Bas Tillema werden de eerste leden van het bestuur genoemd; dankzij hun inzet is Shoganai opgericht. Daarnaast natuurlijk judoka’s, ouders, vrijwilligers: zonder hun steun is een club nergens. De club heeft nationaal en internationaal mooie successen behaald, is zeer actief om judo in de breedste zin van het woord te promoten (G-judo, Judo op school enz)., maar heeft vooral gezelligheid en vriendschap hoog in het vaandel staan.

De Nieuwe dojo van Shoganai:
Bart Heerikhuisen, bestuurslid, gaf die avond uitleg over de plannen m.b.t. de nieuwe lokatie van de dojo.
Het gebouw aan de Vierlander (Dronten-West) heeft altijd een tijdelijke karakter gehad, aldus het Bestemmingsplan (en zal na ons vertrek worden gesloopt). In de loop der jaren is door het bestuur hier uiteraard rekening mee gehouden en zijn vele mogelijkheden onderzocht. Omdat het huurcontract met de gemeente Dronten per 31.12.2017 is opgezegd, heeft het Shoganai zelfs overwogen om een een nieuw pand te bouwen. Echter is onlangs bekend geworden dat het schoolgebouw Het Kompas, Jupiterweg 20 (tegenover ingang Ichthus College) ter beschikking komt.
Het bestuur heeft besloten dat dit het meest geschikt is om de judolessen te kunnen voortzetten. Terwijl de gemeente een aantal moderniseringen uitvoert, zullen de diverse lokalen opgeknapt worden met behulp van vrijwilligers (neem contact op via info@shoganai.nl indien je kan helpen). Wij streven ernaar om in mei 2017 te kunnen verhuizen.
Wij houden jullie op de hoogte, maar mocht je vragen hebben, mail gerust.