Shoganai Games groot succes!

  • 18 april 2017

Zaterdag 15 april was de eerste editie van de Shoganai Games en voor Kayleigh Heerikhuisen haar praktijkexamen.
Om 09:00 uur waren we al druk in de dojo aan de slag om alles klaar te zetten. De eerste kinderen arriveerden even na half tien. Om tien uur opende ik de Games en deelde de teams in. Er waren vier teams: ROOD met teamleider Caitlin Heerikhuisen, GEEL met Jasper van den Born als teamleider, Manouk Stienstra leidde team GROEN en Daniël Wassenaar team BLAUW.
We begonnen de Games met de pionnenrace, meteen ook een leuke warming-up. Per team moesten alle judoka’s naar een pion rennen, daar een rondje omheen draaien en weer terug naar hun plaats rennen en dan zitten. Na de pionnenrace, was het tijd voor teamjudo. De teams namen het tegen elkaar op op twee matten. De twee winnende teams speelde de finale en de andere teams de troostfinale. We zagen mooie partijtjes en de teams waren erg fanatiek in het aanmoedigen. De sfeer zat er goed in. Daarna was het tijd voor een klassieker: het touwtrekken. Ook nu werd er fanatiek gestreden en na afloop was het tijd voor de lunchpauze.
Na de pauze deden we nog een kruiwagenrace en het onderdeel valbreken. Als laatste onderdeel namen de teams het tegen elkaar op met Stratego Ne-waza. Daarna was iedereen moe gestreden en was het tijd voor de afsluiting. Alle deelnemers kregen een diploma, een appel en een traktatie van de jarige Lars Wiersma. Het team wat uiteindelijke de meeste punten bij elkaar had verzameld, was team BLAUW!

Ik vond het bijzonder leuk om de Shoganai Games te organiseren en de examinator van Landstede was erg onder de indruk. Komende week heb ik nog een evaluatiegesprek op school maar in principe ben ik geslaagd voor deze PVB2!
Gezien de vele positieve reacties, zal er volgend jaar weer een editie van de Shoganai Games worden georganiseerd!

Foto’’s van Durk en Tilly: https://www.dropbox.com/sh/8xtwbsvcbtu2z2x/AAD_noOjXOFM1KRfDc2PQpAZa?dl=0