NK-18: Sacha Buwalda kampioen -57kg

  • 9 april 2016

Sacha Buwalda kampioen in de -57 kg.
Zij was vandaag de allersterkste op het NK-18 in Leek.
Na een vrijloting won ze haar eerste partij met een overname en houdgreep. In de kwartfinale schakelde ze Jill Bontrop uit met een wazari door een overname.
In de halve finale werd grote concurrent Shannon v/s Meeberg verslagen met een snoeiharde overname en houdgreep.
De finale werd een ware slijtage slag tegen Noa Hooi die pas na 3,5 minuut in de golden score werd beslist door Sacha.

Francisco v/d Steen, Kaesey Milton, Séun Steenkens en Joia Hiemstra hadden er hartstikke zin in, maar alle vier verloren beide wedstrijden.
Abe Root begon goed tegen Koen Heg en scoorde een yuko, maar kwam 1 minuut later in een houdgreep. De partij daarna won hij met een worp en houdgreep. De derde partij had meer ingezet, maar werd verloren.

Thomas van Mourik (-60kg) won zijn eerste pot heel overtuigend, tweede partij werd ook gewonnen, maar ging moeizamer. In de kwart finale moest hij tegen Kwin Pethmanee en kwam hij 50 seconden voor tijd een shido voor te staan. Hij kon dit echter niet verdedigen en verloor met een wazari. Daarna moest hij tegen Job Hansen en daar waren best kansen, maar de scherpte was weg en hij verloor. Job werd derde, Kwin tweede.

Ruben van Mourik begon goed in de -46kg en won op vier shido’s zijn eerste pot. De tweede partij werd ook overtuigend gewonnen. Daarna was Aron Baart gewoon te sterk voor Ruben. In de verliezersronde draaide Ruben een hele mooie partij tegen de 16-jarige De Bruijn, die hij helaas verloor.

Justin Wassenaar had eerst een vrijloting en won daarna met een worp en houdgreep zijn tweede ronde. In de kwartfinale verloor hij onnodig van Mo van Dun. In de herkansing won hij met een spetterende ippon, waarna hij ook moest aantreden tegen De Bruijn. Baart won zilver, De Bruijn en Van Dun brons, Justin zevende en Ruben negende. Ze zaten aan de sterkste kant van de loting en hebben het goed gedaan.