G-judoka in actie in Beverwijk

  • 11 april 2016

Zaterdag 9 april heeft G-judoka Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten het zilver veroverd op het Open Europees Kampioenschap G-judo in Beverwijk. Kayleigh kwam vandaag, door gebrek aan tegenstanders in haar eigen gewichtsklasse, uit in de klasse tot 78 kg. Met sterk en aanvallend judo heeft Kayleigh drie van de vier partijen weten te winnen.

Kayleigh opende haar toernooi tegen de Engelse Olivia Turner maar na de verstreken speeltijd moesten de scheidsrechters een winnaar aanwijzen en beloonde het aanvallende judo van Kayleigh. In de tweede partij werd tegenstander Susanne Kelder flink onder druk gezet met een dominante pakking. Kelder kwam niet in haar spel en kreeg een shido tegen waardoor Kayleigh ook deze partij won. In de derde partij trof Kayleigh opnieuw Olivia Turner. Turner was van tactiek veranderd en judode links. Hierdoor kwam het judo van Kayleigh minder goed uit de verf waardoor Turner de partij op beslissing won. In de laatste partij tegen Susanne Kelder scoorde Kayleigh tweemaal waza-ari met een linkse tai-o-toshi en won de partij overtuigend. Omdat Turner wat meer punten had gescoord werd zij eerste en Kayleigh knap tweede. Een uitstekend resultaat vlak na een periode van herstel en in een zwaardere gewichtsklasse.

P1200039

Internat. G-judo toernooi, Beverwijk
Gert-Jan Vlijm is op eigen verzoek ingedeeld bij de 16+, zijn eerste wedstrijd was tegen een bekende Alan Tjong, maar weer verloren doordat hij in een houdgreep terecht kwam en waar hij niet uit kon komen. Zijn tweede was tegen Matthijs Schrama ook verloren door een houdgreep. Daarna moest hij tegen de Fin Elmo Suurkuurka en deze won hij door een houdgreep. En als laatste tegen de Zweed Roos Joakim en deze won hij met ippon. Een wel verdiende derde plek.