Pepijn Braam wint zilver op NK -15, Leek

  • 7 april 2019

Leek – Op zaterdag 6 april j.l. is Pepijn Braam vice Nederlands Kampioen geworden in de -55 kg op het NK-15.
Pepijn Braam had het goud verdiend, want hij heeft hier keihard voor getraind en alles opzij gezet, maar helaas zijn de scheidsrechters wel eens spelbreker. De eerste pot ging makkelijk binnen 30 sec. ippon met schouderworp op de knieën. In de tweede pot moest Pepijn harder ervoor knokken, maar scoorde hij een mooie wazari met ura nage. In de kwartfinale trof Pepijn een negatief judoende tegenstander die met drie shido’s werd verslagen. En ook de halve finale werd binnengehaald met drie shido’s, omdat de tegenstander totaal niet wilde judoën. De finale werd zoals verwacht een lange strijd tegen de gespierde Slangen. Beide judoka’s gingen voor de aanval, maar konden niet scoren dus vonden de scheidrechters het nodig om met shido’s te strooien. Na zes minuten golden score kreeg Pepijn een vage derde shido en was dus het zilver zijn beloning voor een prima optreden.
Max Tillema (-42) stond voor het eerst op een NK en startte prima in zijn eerste pot, maar na twee minuten werd een fout hard afgestraft met uchi mata. In de herkansing liet Max zijn klasse zijn door eerst met houdgreep te winnen en daarna met een machtige ura nage. Hij was al aardig op weg naar de strijd om het brons toen hij dezelfde fout maakte tegen Vreeling en op een uchi mata liep.
Ook Noa Opstal (-48) stond voor het eerst op het NK en had in de eerste partij de zenuwen niet goed in de hand. Er werd met twee wazari’s verloren. Daarna kwam Noa goed terug en won pot twee met twee wazari’s en pot drie met houdgreep. In pot 4 verloor Noa van Otte die later brons won. Naomi Hartemink (-40) stond al voor de derde keer op het NK en pakte gelijk in haar eerste wedstrijd een mooie overwinning met houdgreep. In haar tweede pot moest ze tegen de latere kampioen en daar stond ze best goed tegen te knokken. In de herkansing won Naomi met een gave uchi mata. In de vierde wedstrijd moest Naomi tegen de latere nummer 3 en ook daar stond ze goed te judoën. In de middag moest Ashley Scheurwater in de +63 aantreden en dit waren allemaal grote meiden. Ashley had nog weinig wedstrijdervaring in deze klasse en verloor twee keer.
Pepijn en Naomi zijn klaar voor de -18 en Max, Noa en Ashley hebben een mooie ervaring opgedaan zodat ze er volgend jaar weer kunnen staan.