Kayleigh Heerikhuisen wint Open A-judokampioenschap, Keulen

  • 7 april 2019

Keulen (DE) – Op zaterdag 6 april j.l. heeft judoka Kayleigh Heerikhuisen  goud gewonnen op het Open A-judokampioenschap van Nordrhein-Westfalen in Keulen. Dankzij aanvallend en dominant judo heeft ze al haar partijen gewonnen en deze titel voor het derde jaar op rij op haar naam gezet.

Kayleighs laatste wedstrijd was al weer vier maanden geleden, maar in de tussentijd heeft zij deze tijd goed gebruikt om zich voor te bereiden op de toernooien die in de komende drie maanden op haar wedstrijdagenda staan.
Eerste stop werd zaterdag 6 april gemaakt in Keulen. Het kampioenschap van Nordrhein-Westfalen was dit jaar met 160 deelnemers sterk bezet. Kayleigh trof is haar eerste partij Jasmin Siebelitz en dat leverde direct een bijzonder spannende strijd op. Beide judoka’s kwamen niet tot scoren, maar omdat Kayleigh meer aanvallende acties had gemaakt, besliste de scheidsrechter in haar voordeel. Kayleigh mocht het vervolgens opnemen tegen Carina Niemeyer, die eerder al indruk had gemaakt in haar partij tegen Siebelitz. Met twee makikomi’s scoorde Kayleigh twee maal een wazari en stelde daarmee het goud en de titel veilig.