IJsselmond Cup – Kampen

  • 24 april 2023

De Shoganai judoka’s hebben gisteren een periode van verschillende toernooien afgesloten met de IJsselmond Cup in Kampen. Dit toernooi was heel geschikt voor onze judoka’s, want voor de minder ervaren judoka’s was er een opstap toernooi met voor iedereen een medaille en voor de ervaren judoka’s was er genoeg uitdaging dankzij de deelname van verschillende top clubs uit Nederland.

We hadden maar liefst 5 kampioenen: Bram Croese won al zijn wedstrijden met gevarieerd en gecontroleerd judo. Olivier Koning won al zijn partijen door zijn bewegelijke en krachtige judo. Thomas van Mourik was binnen 2 minuten klaar met zijn -81 poule. Noa Opstal werd terecht kampioen, maar had graag meer tegenstand gehad. Daan Hobbelman was helemaal blij met zijn gouden medaille want hij had er hard voor gestreden.
Vervolgens waren er 5 zilveren medailles; Roos Tillema draaide 3 supermooie wedstrijden en won er 2 op een fantastische manier! Jeftha Zwerver won 5 van de 6 wedstrijden dankzij zijn intelligente judo-stijl. Max Tillema draaide weer een spectaculair toernooi met een hele mooie golden score partij waarin hij het zilver won. Lena Francois verloor haar 1ste pot, maar was daarna wakker en scoorde er op los met haar heupworp. En Julian Kroes stond heerlijk te judoën en pakte overtuigend 2 tegenstanders in. En dan waren er nog heel wat mooie bronzen medailles; Djordy Schuurman stond goed te judoën en kwam met 2 overwinningen in de finale poule waar hij ook nog een pot won. Sepp de Regt, Gossee Winnubst, Noud Maurik en Dylano Oosterhof waren verdeeld over 2 poules en wonnen alle 4 minstens 1 pot. Gossee won alles in zijn poule en Sepp genoeg om in de finale poule te belanden. Sepp won hier van Gossee met een supersnelle ko uchi gari, maar ze eindigden uiteindelijk gelijk met een andere judoka en moesten voor zilver opnieuw tegen elkaar. Sepp en Gossee verloren beide en werden dus 3de. Vera Knol scoorde een hele gave ippon, Meta van Ommen was de eerste die scoorde met 1, 2, 3 voet op de knie! Ryu Kloosterman pakte 2 overtuigende overwinningen net zoals Nick Tillema en Ginato Florencia. Bjorn Bakker, Daniël de Jong, Gifairo Rotering en Troy Riezenbos veroverde ook brons!  Voor Max Dreves, Teun Tengnagel en Thijs Lodders was er ook een mooie medaille! Joey vd Holst en Ralph Steijn wonnen ook partijen maar helaas niet genoeg voor een medaille. Thomas van Mourik deed in de middag nog mee bij de -90 en was op weg naar de finale toen hij in een spectaculaire schouderworp een botje in zijn voet brak. Zijn voet zit al in het gips en we wensen hem veel sterkte met het herstel.