Judoka’s op de mat in Coimbra (Portugal) en Lund (Zweden)

  • 29 mei 2022

Gisteren hebben twee judoka’s internationaal gescoord.
In Coimbra (Portugal) draaide Yaël Schipper haar eerste Europa Cup van haar leven en ze maakte direct een goede start in de -52 kg. Tegen een Amerikaanse scoorde ze vrij snel met houdgreep en ging ze door naar de 2
de ronde. Daar kwam ze de ervaren Belgische Martens tegen, die vrij snel werd geworpen met o uchi gari. In de kwartfinale was de Oekraïense Tieliegina op de grond nog te sterk en verloor Yaël met armklem. In de repechage won Yaël weer vrij snel van een Spaanse door middel van een verwurging. Nog 1 winnen en dan mocht ze voor brons knokken! Helaas was de Française Pillot nog iets te handig met haar schouderworp op de knieën. Yaël eindigde op de 7de plek en  haalde daarmee haar doel want nu heeft ze een ranking in de -18!!!

En in Lund (Zweden) stond Paula Borgonje weer op de mat bij de senioren -57 kg. In haar poule versloeg Paula een Française en een Duitse vooral met haar heupworp. En in de finale versloeg ze een andere Francaise en Duitse ook weer vooral met die sterke Linkse of Rechtse heupworp. Paula dus heel netjes kampioen van het Budo Nord toernooi!!!