Wedstrijd verslag Topjudo Haarlemmermeer toernooi

• 23 september 2022

Op 18 september hebben 9 van de 17 Shoganai judoka’s een medaille gehaald op het toernooi van Judo Yushi.

Max Tillema had de afgelopen maanden serieus kracht training gedaan en stond supersterk op de mat in de -66 kg. Hij won zijn 1ste pot aan het eind met een houdgreep. In de 2de pot scoorde hij eerst een wazari en daarna een ippon met ko uchi gari. In de 3de partij kwam Max op achterstand, maar maakte dat op de grond weer goed met een houdgreep. In de halve finale kwam hij zijn oude rivaal Luuk Mannebeek tegen die hij mooi overnam (ippon). En in de finale versloeg hij Nick Brouwer met een houdgreep en pakte hij goud! Ralph Steyn won in dezelfde klasse 1 partij met een verwurging.

Ook Thomas van Mourik is altijd in vorm, won zijn 1ste pot op shido’s. Daarna won hij de halve finale in de golden score met een offerworp. En in de finale won hij met een fraaie schouderworp en dus ook goud! In dezelfde klasse deed ook zijn broer Ruben mee en dat was wel even wennen; de 1ste pot werd verloren, maar in de verliezersronde kwam Ruben goed op gang. Hij won met een kata garuma zijn 2de pot en zijn 3de pot en pakte zo het brons!

Fenne Schipper was vandaag onze enige dame in de -12. In een poule pakte ze 2 dames in met ippon en verloor er 1 en werd zo netjes 2de!

Ian Nijman wilde graag zijn kracht testen in de +66 kg en pakte in zijn 1ste en 2de partij zijn tegenstanders makkelijk in de houdgreep. Maar in de finale vergat hij te judoën en kwam hij zelf in een houdgreep waardoor hij het zilver veroverde.

Nick Tillema draaide voor het eerst in de -42 kg en startte goed met winst door houdgreep. 2de pot verloor hij helaas op wazari, maar in zijn 3de pot scoorde hij heel mooi wazari met zijn Nick o uchi gari en daarna nog een wazari met heupworp. Hiermee pakte hij het brons. En ook zus Roos stond voor het eerst in een andere gewichtsklasse en pakte met 2 winstpartijen door houdgreep en overname het brons. Yaël Schipper had een lastige partij tegen haar rivaal Ciska Adema; ze kwam een wazari achter, maar maakte dat weer snel goed en ging steeds sterker judoën, maar liet zich verrassen in de golden score. In de verliezersronde pakte Yaël haar tegenstander met o soto gari en houdgreep in en om brons won ze ook met een fraaie houdgreep!

En dan nog Ginato Florencia die steeds beter gaat judoën in de -55 kg; zijn 1ste pot ging nog wat stroef, maar werd gewonnen met een wazari. Daarna werd van de latere kampioen verloren met sankaku. In de verliezersronde won Ginato zijn pot op shido’s. De 4de pot ging snel met ippon door overname. En daarna werd heel mooi gewonnen met 2 ura nages achter elkaar en had Ginato ook Brons!