Twee maal brons in Essen voor A-judoka’s

  • 4 oktober 2018

Essen (DE) – Op zaterdag 29 september jongstleden hebben judoka’s Gert-Jan Vlijm en Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten brons gewonnen op de Special Olympics Nordrhein-Westfalen in Essen. Beide judoka’s deden enorm hun best maar meer zat er dit keer niet in.

Gert-Jan Vlijm maakte zijn debuut in de hoogste klasse (WK1) en kreeg dus een behoorlijke uitdaging. De eerste partij tegen de latere kampioen Timo Garmasch was snel voorbij doordat Gert-Jan met een beenveeg op zijn rug werd gegooid. In zijn tweede partij trof Gert-Jan de Nederlander Jasper Holtackers. Gert-Jan scoorde wazari dankzij een overname maar moest even later een wazari tegen incasseren en kwam in een houdgreep waar hij niet meer uitkwam. Meer dan brons zat er helaas dus niet in vandaag.

Kayleigh Heerikhuisen was niet fit dankzij griep en een flinke verkoudheid. In haar poule trof Kayleigh twee bekende Duitse dames. In de partij tegen Jasmin Siebelitz maakte Kayleigh een foutje waardoor Jasmin wazari kon scoren en de partij voortijdig kon beëindigen met een houdgreep. In de partij tegen Carina Niemeyer kreeg Kayleigh onterecht een shido en verloor hierdoor de partij. De verontschuldigingen van de scheidsrechter hadden echter geen invloed op de eindstand: brons. “Ik had vandaag niet de power, energie en scherpte om mijn partijen te winnen. Verliezen is niet erg zolang je hiervan leert en je sterker maakt.” Aldus Kayleigh.