Roy Koffijberg stopt met topjudo.

  • 18 september 2019

DRONTEN – Roy Koffijberg stopt met topjudo. „Na een periode van veel emoties, heel veel nadenken en nog meer praten is dit wat ik heb moeten besluiten”, schrijft hij op Facebook.
Vier jaar geleden won de judoka uit Dronten Europees goud bij de Onder 21. Vorig jaar debuteerde hij in Bakoe (Azerbeidzjan) bij de wereldkampioenschappen senioren.

Olympische Spelen
De laatste jaren werkte hij op Papendal fulltime aan zijn droom: deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. De laatste maanden werd echter duidelijk dat de judobond in de gewichtsklasse van Koffijberg (tot 60 kg) kiest voor Tornike Tsjkadoea. Zo werd de Drontenaar niet geselecteerd voor de WK in Japan. „Ontzettend balen”, zei hij toen tegen DeDrontenaar.nl.
Inmiddels is hij tot de conclusie gekomen dat de bond andere doelen stelt dan hijzelf. „Na heel veel proberen ben ik er met de Nederlandse judofederatie niet uitgekomen in de visie die wij hebben over mijn toekomst in judo”, berust Roy Koffijberg, „Ik had het heel graag anders gezien. Ook al sta ik volledig achter mijn eigen besluit, het is absoluut geen gemakkelijke.”
Tranen gelaten
„Ik wil vasthouden aan de mooie momenten”, besluit de topsporter, „Al de tranen die ik heb gelaten van geluk en van hard trainen, alle mooie momenten die ik met mensen heb mogen delen. Ik ben ontzettend dankbaar voor alles wat judo mij heeft gebracht. Judo heeft me gevormd tot de persoon die ik nu ben en ik ben er trots op!”