Markelo, DK-15: Zeven judoka’s op podium en op weg naar NK-15, Leek!

  • 11 oktober 2021

Op zaterdag 9 oktober hebben we een mooi Districts Kampioenschap tot 15 jaar meegemaakt. Met acht judoka’s gingen we naar Markelo om ons te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap en met drie gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles haalden we een super resultaat binnen.

Ginato Florencia (-50 kg), Max Tillema (-60 kg) en Ian Nijman (+ 66 kg) moesten heel vroeg op en na een prima warming-up waren ze klaar voor de strijd.
Ginato won zijn 1ste pot met een verwurging, maar zijn 2de partij verloor hij op shido’s. In de herkansing won hij pot 3 met twee wazaris en pot 4 met een fantastische overname. In de strijd om brons was de concentratie weg en verloor Ginato op ippon en werd helaas vijfde.
Max was gespannen, maar won vrij gemakkelijk zijn 1ste twee partijen met o soto gari en ura nage. In de halve finale moest hij tegen zijn bekendste tegenstander, Luuk Mannebeek. Max startte goed, maar liet zich na twee minuten verrassen door Luuk en verloor op ippon. In de strijd om brons nam Max geen risico en pakte zijn tegenstander snel in de houdgreep en stelde zijn plaatsing voor het NK veilig.
Voor Ian waren dit zijn eerste wedstrijden buiten de club sinds de corona crisis en hij begon voortvarend door direct met heupworp en houdgreep zijn 1ste pot binnen te halen. In de halve finale speelde hij het spel slim en won uiteindelijk op wazari en ippon door heupworp. De finale was spannend en de judoka’s waren aan elkaar gewaagd, maar Ian drukte zijn tegenstander op het juiste moment op zijn rug en won met houdgreep het goud!

Bij de dames hadden we Nathalie Steijn en Philex van Hal in de -48. De dames moesten eerst tegen elkaar en Philex maakte goed gebruik van de geleerde verwurgingen, Nathalie moest afkloppen. Beide dames verloren van de latere nummer 1. Philex won haar 3de pot met een wazari en Nathalie verloor deze met een wazari, maar liet zien dat ze goed kan knokken. Philex gaat met het zilver naar het NK en Nathalie met het brons!
Ook Roos Tillema had de wedstrijden buiten de club gemist en liet zien dat ze helemaal klaar is om op dit niveau te judoën. Haar eerste pot won ze met een heupworp en houdgreep, haar tweede pot was een ware strijd waar Roos een voorsprong van een wazari goed verdedigde door te blijven aanvallen. In de derde pot was Roos snel klaar met een hele mooie ippon door heupworp. Goud op jouw eerste DK-15 vinden wij een hele knappe prestatie!
Noa Opstal had in de +63 kg een mooie poule met sterke vrouwen. Haar eerste partij werd vrij snel gewonnen op houdgreep. De 2de partij duurde iets langer en werd met tani o toshi binnengehaald. Tegen Hamad werd het een spannende partij waar Noa in het begin goed domineerde en Hamad op achterstand zette. Maar Hamad had zich goed voorbereid en wist Noa te werpen waardoor helaas verloren werd. Noa herstelde zich weer heel goed in haar laatste pot door een zwaardere tegenstander over te nemen. Een zilveren medaille met een mooi leerpunt voor Noa.
Als laatste was de jarige Yaël Schipper aan de beurt. Zij had helaas geen tegenstanders en werd kampioen zonder te zweten!!!

Met Philex, Nathalie, Yaël, Roos, Noa, Max en Ian gaan we naar het NK-15 op 30 oktober a.s. in Leek.
Bas Tillema bedankt voor het coachen!


v.l.n.r. Philex, Yaël, Roos, Ian, Noa, Nathalie en Max. Ginato op de knieën!


Kampioen Roos Tillema                                   Brons voor Max Tillema