Verslag Adidas Cup in Den Haag

  • 16 november 2021

Op zaterdag 13 november jl. hebben de gebroeders Van Mourik beiden een mooie medaille gehaald op de Adidas Cup in Den Haag. Ruben won alle 5 zijn partijen in een sterk bezette -73 poule en werd op een superieure manier kampioen. Hij versloeg Tim Brons, Aron Baard, Coolegem, Tom Radier en Bas Houwing. Thomas won 3 partijen op rij en versloeg o.a. een Fransman, in de finale verloor hij van Nederlands Kampioen Van Winden, waardoor hij de zilveren medaille veroverde.
Ginato Florencia was onze enige troef in de -15. Hij won 1 partij met wazari en ippon.
In de -17 klasse op zondag kwam Yaël Schipper het verst. Zij won haar 1ste pot overtuigend op wazari, verloor daarna van een Duitse en won in de herkansing met een worp en strakke houdgreep. Op de weg naar brons werd onnodig verloren waardoor Yaël op de 7de plek bleef steken.
Noa Opstal had het zwaar in de -70 kg waar maar liefst 20 grote dames om de medailles streden. Noa won haar 1ste pot op wazari, verloor de 2de op 2 wazari’s en stond in de 3de pot super te knokken totdat ze in de golden score een onterechte 3de shido kreeg.
Max Tillema maakte een goede start in de -60 kg. In zijn 1ste partij kwam zijn Franse tegenstander niet opdagen, daarna won hij heel overtuigend partij 2 en 3 op ippon. In de kwartfinale stond Max goed te judoën, maar kwam hij in de golden score in een verwurging en moest opgeven.
Ralph Steijn won op een mooie manier zijn 1ste pot en stond ook goed te judoën in partij 2 en 3 die hij helaas verloor.
Kian Poortvliet en Kjeld van Asperen verloren helaas beide partijen.