Team -15 naar NK en Randori (Swifterbant)

  • 12 mei 2024

Mei vakantie training en Randori, Swifterbant:
Afgelopen donderdag hadden we een goede opkomst (24 judoka’s) op onze speciale judotraining en dit betaalde zich heel goed terug, want op zaterdag 11 mei werd er goed gepresteerd door onze judoka’s. In Swifterbant hadden we een fijne randori competitie die voor Bente, Maren, Doke, Vera, Boaz, Joline, Meta, Gifairo, Mika en Ginato goed uitpakte. De ene judoka deed ervaring op waar de andere judoka zijn sterke worpen uitprobeerde en er op los scoorde. Ginato liet zien dat hij goed wordt in ne waza en gaf de grote kerels goed weerstand.

Team competitie, Markelo:
Meester Julian was intussen in Markelo bezig met ons gemotiveerde -15 team. Bram Croese en Bram Huijbregts -38 kg, Joey vd Holst -42 kg, Gossee Winnubst -46 kg, Noud Maurik -50 kg en Ryu Kloosterman -60 kg moesten eerst een verlies van 5-2 incasseren tegen het gecombineerde team van TPO. Noud won met een houdgreep en Ryu pakte een wazari met sumi gaeshi en een wazari met binnenwaartse haak. Maar toen waren de mannen los en werd met 3-3 gewonnen op punten (30 vs 27) van Judo Losser Schuttersveld. Bram C verloor maar op een wazari, Joey pakte ippon in de GS door een verwurging, Noud scoorde ippon met schouderworp op de knieen en Ryu scoorde met een knallende harai goshi. Tegen Judo L/S 2 werd nog ruimer gewonnen met 5-1. Bram H, Joey, Gossee, Noud & Ryu pakte allemaal een ippon! En als laatste werd Judo Deventer verslagen met 5-1; Bram C, Joey, Gossee, Noud & Ryu pakten wederom de ippons en daarmee de 2de plek en dus deelname NK teams op zondag 16 juni.
In een gecombineerd dames -15 team won Fenne Schipper twee keer in de -48 en plaatste haar team zich ook voor het NK!

In de middag ging ons -12 team er ook helemaal voor, want die willen ook graag naar dat NK. Boet vd Luijtgaarden -30 kg, Savino Groenendijk & Jeftha Zwerver -34 kg, Daan Hobbelman -38 kg, Atifcan Coban -42 kg & Duuk den Bruycker en Troy Riezebos -51 kg begonnen gelijk goed met een dikke overwinning op Judo Deventer. Boet scoorde ippon, Savino scoorde waz met buitenwaartse haak en daarna wazari met houdgreep, Atifcan scoorde wazari met houdgreep, Duuk pakte een ippon en Troy maakte een mooie heupworp! Daarna werd helaas met 3-2 verloren van SJO; alleen Boet en Jeftha wonnen. En helaas werd daarna van het TPO team verloren met 3-2. Boet en Troy wonnen als enigen. Hiermee werd ons -12 team derde van de poule en mochten ze dus niet voor kwalificatie knokken. Best jammer want ze waren dichtbij!

Mattenklopper toernooi, Groningen:
In Groningen deed Thomas van Mourik mee in een gelegenheidsteam op het Mattenklopper toernooi. Hij won al zijn wedstrijden en pakte met het team het goud!