Kloosterveste toernooi, Assen

  • 29 mei 2023
Kort verslag van het Kloosterveste toernooi in Assen met dank aan coach Gershon. Zaterdag 20 mei deden 9 judoka’s mee aan dit toernooi. Ralph Steijn stond deze dag goed te judoën. Hij won al zijn 4 wedstrijden en werd kampioen.
Ryu Kloosterman wist met afwisselend judo twee wedstrijden te winnen en behaalde de 2e plaats. Ginato Florencia won in zijn poule twee keer. In de kruisfinale behaalde hij geen overwinningen en won dus het brons.
Noud Maurik won in zijn poule al zijn 4 wedstrijden (dankzij zijn schouderworp en verwurgingen). Hij stond er vandaag heel zelfverzekerd. In de kruisfinale wist hij nog een wedstrijd te winnen met een wazari en zodoende een mooie 3e plaats! Joey vd Holst gooide alles in de strijd om de kruisfinale te halen, wat hem uiteindelijk ook lukte. In de kruisfinale werd hij tot het uiterste getest en behaalde een bronzen medaille. Gossee Winnubst wist 3 van de 5 wedstrijden te winnen en behaalde de 3e plaats. Voor Gifairo Rotering (1 x gewonnen en goed gejudood), Daniël de Jong (3 x gewonnen) en Jayden Duijzer (1x gewonnen) was er net geen beloning voor hun geleverde energie.