Compilatie wedstrijd resultaten april-mei j.l.

  • 14 mei 2019

Hoewel de wedstrijdverslagen reeds op onze Facebook pagina staan vermeld (en evenzo in de weekplanning), zal de website de achterstallige resultaten hier bijwerken! Excuses voor de verlate melding.

Zaterdag 11 mei – Houvast toernooi, Mierlo:
Vandaag hebben Nick Tillema (zilver) en Roos Tillema (brons) het podium gehaald. O.l.v. coach Bas haalde Nick met drie sterke overwinningen de finale en verloor deze in een partij waar hij goed stond te judoën. Roos won haar 1ste pot makkelijk, maar verloor daarna in een gelijk opgaande wedstrijd. In de herkansing won ze drie keer op rij en haalde zo het brons binnen.
Max Tillema won zijn 1ste pot, verloor zijn 2de, won in de herkansing, maar verloor zijn vierde wedstrijd in een zware golden score. Nathalie Steijn begon heel goed met een dikke ippon met heupworp. Ook de tweede pot werd gewonnen, maar helaas werd daarna twee keer verloren. Broer Ralph had het moeilijk in de -50 kg en verloor twee keer. Bram Wiersma begon het toernooi met een verliespartij, maar kwam daarna goed terug met drie winstpartijen op rij; om het brons moest hij opnieuw tegen de jongen van de 1ste pot en verloor helaas; vijfde plek voor Bram. Noa Opstal nam deel aan het toernooi op zondag 12  mei. Ze heeft vijf partijen gejudood waarvan ze er drie zeer overtuigend won met ippon.

Zaterdag 6 mei – Open Duits ID-judokampioenschap, Bocholt (Duitsland):
Kayleigh Heerikhuisen kwam uit in de gewichtsklasse tot 70 kilo niveau 1 en begon haar toernooi tegen de Duitse Melina Voges. Kayleigh nam direct het initiatief en scoorde vroeg in de partij ippon met een buitenwaartse haak. De volgende partij tegen Duitse Jasmin Siebelitz werd een echte finale en bleef tot het einde toe spannend. Beide judoka’s waren aan elkaar gewaagd kwamen niet tot een score. Siebelitz kreeg in de eindfase een straf vanwege een schijnaanval waardoor Kayleigh de partij won en daarmee het goud veilig stelde.
Gert-Jan Vlijm debuteerde op dit sterk bezette kampioenschap en kwam net als Kayleigh uit op het hoogste niveau in de gewichtsklasse tot 100 kilo. Gert-Jan opende zijn toernooi tegen Mikey Lomas uit Engeland die al vroeg in de wedstrijd een wazari scoorde. Gert-Jan probeerde terug te komen in de wedstrijd maar kreeg even later opnieuw een wazari tegen en verloor van de ervaren Lomas. Hierna mocht Gert-Jan het opnemen tegen de boomlange Samuel Dietz uit Duitsland. Dietz was letterlijk een maatje te groot en won de partij met ippon.

Zaterdag 21 april – Friese Masters, Stiens:
Vandaag hebben we als club de 2de prijs gewonnen! Dit toernooi was sterk bezet en verschillende judoka’s waren/zijn aan vakantie toe! Toch werden er weer hele mooie wedstrijden gejudood. Pepijn Braam (voor het eerst in de -60), Thomas van Mourik, Paula Borgonje en Kaesey Milton werden afgetekend kampioen. Nick Tillema verloor alleen de finale op een wazari en won terecht zilver, net als Francisco van der Steen. En ook Ashley Scheurwater veroverde zilver. Brons werd gepakt door Max Tillema (met zes winstpartijen), Séun Steenken (die verrassende technieken liet zien), Ruben van Mourik (voor het eerst in de -73 kg) en Florian Huisman, die lekker stond te judoën.
Colin Dittmar stond goed te judoën in de -60 kg, Finn Raterink liet mooie uchi mata’s zien in de -66 en Ralph Steijn pakte ook drie partijen; alle drie werden ze vijfde. Pechvogel vandaag was Elvin van Aken, in zijn eerste partij ging zijn beugel kapot en hij moest helaas de strijd staken. De beugel wordt vandaag nog gerepareerd.

Zaterdag 15 april – A-judo World judo games en Beng toernooi, Beverwijk
Gert-Jan Vlijm en Kayleigh Heerikhuisen hebben allebei twee keer goud gewonnen tijdens een weekeinde aangepast judo in Beverwijk. Zaterdag wonnen ze de world judo games en zondag het Beng toernooi. Kayleigh kwam over beide dagen vijf keer in actie en bleef het hele weekeinde ongeslagen. Gert-Jan begon zaterdag met een nederlaag, maar herstelde zich met zeven overwinningen.