Samen in actie voor Oekraïne! – Giro 555

  • 6 maart 2022

Samen in actie voor Oekraïne!

De oorlog in Oekraïne raakt ons allemaal. De schrijnende beelden van zinloze vernielingen en de humanitaire ramp die zich ontwikkelt zal niemand onberoerd laten.

Wij hoeven alleen maar te denken aan de judoka’s uit Oekraïne, maar ook uit Rusland, die ooit op de mat onze tegenstanders waren. Zullen zij nu wapens in handen hebben, in schuilkelders zitten, op de vlucht zijn met in de ene hand één tas en met de andere een dierbare torsen of angst hebben om opgepakt te worden omdat ze (zouden willen) protesteren tegen onrecht…

De IJF schreef op hun website: The situation unfolding in Ukraine is terrible and we cannot say enough about our disgust at a conflict that is by definition useless and in principle against everything we have all learned by doing judo.”

Het is daarom dat wij niet aan de kant kunnen blijven staan! Shoganai Judo Dronten heeft besloten pro rato het ledenaantal een bedrag over te maken naar Giro 555.

Wij hopen dat vele judoclubs in Nederland dit voorbeeld willen volgen en zo de bevolking van de Oekraïne te hulp zal staan.
(Deel dit bericht s.v.p)