Een sfeervol toernooi voor de jeugd in Biddinghuizen en een NK-21 zonder prijswinnaars

• 3 maart 2019

In een sfeervolle entourage hebben we op zaterdag 2 maart j.l. deelgenomen aan het Sterrentoernooi in Biddinghuizen. Onze jonge judoka’s hebben weer enorm hun best gedaan en er werden mooie punten gescoord en veel ervaring opgedaan.

Xavier Siderius, Levi Hofman, Wiebe Peetoom, Finn Nijenhuis en Gossee Winnubst wonnen al hun wedstrijden en haalden terecht een puntenprijs.

Ook Sill Kramer, Akke en Wies Brandsma, Joeri Klooster, Goewan Winnubst, Ryu Klooster, Nick Kluin, Djordy Schuurman en Sam de Wit haalden voldoende punten voor hun volgende puntenprijs.

Justin Wassenaar, Jeroen Leurs, Gertjan Kuindersma hebben super geholpen als scheidsrechter, Gerben de Waal was de speaker, Gershon Boerhoop had prima poules gemaakt en Daniël Wassenaar, Noa Opstal en Harry Martens deden de begeleiding.

NK-21, Almere:
Op zaterdag 2 maart werd in Topsportcentrum Almere het Nedelands kampioenschap judo -21 gehouden. Jammer genoeg heeft het dit jaar geen medaille(s) opgeleverd voor onze judoka’s. Thomas van Mourik (-81kg) kwam het dichtste bij met 4 gewonnen partijen. Goede ervaringen op dit niveau werden opgedaan door Séun, Francisco, Elvin en Keasey.
Pepijn Braam is op zondag op een toernooi in Idzegem (België) kampioen geworden, hij won al zijn 5 partijen.
En senior, Bas Koffijberg won in Warschau op de European Open 2 partijen en verloor daarna 2 keer met de 7de plaats als resultaat.