District kampioenschap levert 5 tickets op voor NK-15

  • 17 maart 2019

Markelo – Zaterdag 16 maart werd in Sporthal De Haverkamp district kampioenschap Oost Nederland gehouden voor de leeftijdscategorie -15.
Max Tillema, Pepijn Braam, Naomi Hartemink, Noa Opstal en Ashley Scheurwater hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap tot 15 jaar. Op 6 april a.s. mogen zij in Leek aantreden tegen de besten van Nederland in hun gewichtsklasse.

Pepijn werd overtuigend kampioen in de -55 kg door alle drie zijn partijen te winnen met sterk judo. Pepijn steekt in goede vorm en is klaar voor het NK. Ashley was helaas de enige in haar gewichtsklasse en zal moeten wachten tot het NK voordat ze kan laten zien wat ze kan. Noa stond in de -48 kg geconcentreerd op de mat en boog in de eerste pot een achterstand om in winst door een houdgreep. In de halve finale verloor ze van de latere kampioen, maar om brons liet ze haar klasse zien door snel een mooie ippon te scoren. Naomi ging met een grote glimlach de mat op en liet zien dat ze qua pakking vooruit was gegaan. Ze stond al snel een wazari voor, maar verloor de partij op ippon, omdat ze even niet oplette. In de herkansing stond ze na een vrijloting direct voor het brons die ze netjes binnenhaalde. Max Tillema, Yorben de Waal en Sander Commandeur zaten met z’n drieën in de -42 kg. Yorben kon helaas niet zijn niveau halen en verloor twee keer. Sander stond goed te judoën en won twee partijen op rij. In de kwartfinale kwam hij Max tegen die na een vrijloting en een mooie winstpartij van Sander won met twee schouderworpen. Max moest in de halve finale tegen de sterke Looyinga en dit werd een spannende pot die hij op wazari verloor. Daarna moest hij vrij snel om brons, richtte zich op en won overtuigend met een houdgreep. Sander verloor helaas zijn herkansing van de lastige Brouwer, die derde werd. In de -46 kg hadden we Kian Poortvliet, Joeri Klooster en Ralph Steijn. Alle drie gingen er helemaal voor, maar de tegenstand was groot. Ralph won nog twee partijen, maar kon niet schakelen op de beslissende momenten. In de -50 kg deed Goewan Winnubst prima ervaring op, want in zijn eerste partij startte hij heel goed en kwam zelfs op voorsprong met wazari. Helaas belandde hij in een houdgreep en ook in de herkansing werd verloren. Lars Wiersma had zijn dag niet, moest lang wachten en kon zich niet opladen voor zijn partijen waardoor hij twee keer verloor.