De Meest Strijdlustigste Judoka award: Vera Knol én Harry Martens

  • 1 juli 2024

Zaterdag 29 juni hebben we naar mijn mening een fantastisch toernooi gedraaid waarbij we met een nieuw systeem het risico namen dat we vertraging op zouden lopen. In de ochtend liep alles op rolletjes en we gingen allemaal heel relaxt de lunch in, maar helaas hadden we in de middag wel pech waardoor we 2 uur uitliepen. Positief punt was dat we elke judoka de mogelijkheid hebben geboden om veel wedstrijden te draaien en op dit niveau mee te doen en dat we een hele gezellige crew hadden die op de wacht momenten zich prima kon vermaken. Ik merkte en voelde het echte club gevoel waar we bij Shoganai altijd best goed in zijn. De foto’s hieronder zijn dan ook van judoka’s die de mat op gingen om lekker te winnen, maar daarna achter de tafel gingen zitten om te helpen. That is the SPIRIT!!!

Wij (Shoganai) hadden 40 judoka’s over de hele dag waarvan bijna iedereen kwam opdagen en een groot gedeelte 1 of meerdere wedstrijden won.

En uiteraard hadden wij ook een paar kampioenen. Yaël Schipper won in 2 poules en pakte gelijk 70 Dan-punten. Ruben van Mourik was heer en meester in de -81, waar Ralph Steijn voor het eerste meedeed en gelijk 3de werd. Roos Tillema liet zien dat je zonder judo training ook kampioen kan worden, maar Erik Veldman is hier nog beter in, want hij heeft dit jaar nog maar 1x getraind en werd kampioen bij de +81! Gelukkig werd Floris Coleman ook kampioen in de -24 kg en die traint tenminste keihard 2x per week! Zilver was er voor Francisco van der Steen, Gossee Winnubst (zie foto), Max Tillema en Bram Huijbregts. Brons werd veroverd door Noud Maurik, Mackenzie Nieuwlaar, Job Croese, Joey v/d Holst, Daniël de Jong, Sill Kramer, Ralph Steijn dus, Ryu Kloosterman en Daan Hobbelman. De clubprijs was voor Judoschool Haagsma, maar wij hadden nog een paar mooie prijzen voor onze eigen judoka’s. Ryu Kloosterman kreeg de beker voor de “Judoka van het Jaar”, omdat hij de meeste trainingen heeft gemaakt. Broers Ruben & Thomas van Mourik kregen de beker voor “de Beste Wedstrijdjudoka’s”, omdat ze afgelopen seizoen het meest gewonnen hebben en dan hebben we de prijzen niet bij elkaar opgeteld!!! En Vera Knol was afgelopen seizoen “de Meest Strijdlustige judoka”, omdat ze blijft gaan ook als ze niets wint, aldus meester Harry.

Uiteraard helemaal mee eens! Maar ook het bestuur heeft zo zijn zegje en heeft daarnaast unaniem meester Harry Martens als “De meest Strijdlustigste Judoka” naar voren gehaald. Wij spreken onze grote bewondering en waardering uit over hoe Harry zich ondanks de diagnose in 2022 blijft inzetten voor alle judoka’s – zijn judolessen blijft geven, zich inspant om het eerste lustrum van het Flevoland Open te doen slagen enz. enz.. Harry kreeg een fotoboek overhandigd van zo’n 14 jaar Judokamp geschiedenis! (800 foto’s). Ook het jaarlijkse Judokamp was een initiatief van Harry en Annemarieke Martens.
Harry, pas goed op jezelf en wij wensen je alvast een mooie vakantie toe in Spanje!