Dames toernooi, Lelystad en Kayleigh Heerikhuisen kampioen Swiss Open

  • 21 juni 2016

Zaterdag 18 juni jl. is Kayleigh Heerikhuisen kampioen geworden op het Swiss Open. Met aanvallend judo won ze vier partijen op rij en stelde daarmee het goud veilig.

Het Swiss Open is dit jaar voor het eerst georganiseerd door Judoclub Uster, onder auspiciën van de Zwitserse judobond en Special Olympics Zwitserland. Aan dit toernooi namen zo’n 120 judoka’s deel uit acht verschillende landen deel.

“Na de lunch start mijn toernooi tegen de Nederlandse Martina Grobben. We kennen elkaar en zijn aan elkaar gewaagd. Zo ook in Zwitserland. Tot in de laatste fase blijft het spannend, maar kort voor het einde weet ik een yuko te scoren met een beenworp en neem daarna Grobben in de houdgreep. Na 12 seconden lukt het Grobben om zich te bevrijden en is de partij voorbij. Met twee yuko’s win ik de eerste partij.
De tweede partij is tegen de onbekende Schotse Kiera McLeod. Ik probeer met aanvallende judo druk te zetten, maar McLeod verdedigd goed. Halverwege de partij loopt McLeod tegen een strafje aan wegens het judoën met gestrekte armen. Doordat scores verder uitblijven, bepaalt deze straf de eindstand en de winst voor mij. Ook in de derde partij wacht een onbekende, de Zwitserse Arletta Schmucki. Ik begin de partij direct met een goede pakking en hoog tempo. Hierdoor ontstaat ruimte en daar maak ik gebruik van door een waza-ari te score met een o soto gari. Niet veel later scoor ik ippon met een linkse tai otoshi en win ook deze wedstrijd. De Belgische Julie Bourgeois is geen onbekende voor mij en weet dus hoe ik deze taaie tegenstander moet aanpakken. Ook nu blijft het lang spannend, maar weet ik vlak voor het einde de partij naar zich toe te trekken door een yuko te scoren met een veeg. Door deze laatste overwinning mag ik even later de hoogste trede van het erepodium betreden en het goud in ontvangst nemen.”

Lees het volledige verslag op de site van Kayleigh: http://www.kayleigh-judo.nl/2649/kampioen-op-het-swiss-open/

Zaterdag 18 juni Lelystad, Vrouwentoernooi:

In Lelystad worden Laura van Rooij en Noa Opstal kampioen met drie gewonnen partijen. Ook Zoë van den Berg haalt het goud binnen. Het zilver wordt veroverd door Joia Hiemstra, Roos Tillema, Natalie Steijn, Ashley Scheurwater en Laura van Born. Brons is voor Naomi Hartemink, Lois Bandstra en Fleur van Beek.
 Marije Kuindersma, Aranka Sulkers en Resa van den Born lieten goed judo zien, maar kwamen nog tekort voor een medaille.

image5 image4

image3 image2