Clubkampioenschappen Shoganai blijken een schot in de roos!

  • 28 juni 2020

Afgelopen zaterdag organiseerde Shoganai clubkampioenschappen Judo voor haar leden. 50 judoka’s hadden zich ingeschreven en kwamen hun kunsten demonstreren in een bijzondere setting. Vanwege de Corona regels waren de wedstrijden buiten onder een tentdak en mochten de ouders niet komen kijken. Om dit gemis te compenseren was er een live stream via de Facebook pagina van Flevoland Open International Judo Tournament waar de opnames nog teruggekeken kunnen worden.

Ik wil alle ouders een groot compliment geven voor het vertrouwen en de manier waarop ze hiermee omgaan. Alle jaren zitten er grote groepen in de dojo te genieten van het judo, maar nu mochten ze hun eigen kinderen niet begeleiden en dat is toch vreemd.

Voor de judoka’s was het judoën in de tent al minder bijzonder, omdat ze de afgelopen weken hier getraind hebben, maar de afwezigheid van de ouders was wel bijzonder. De judoka’s moesten het nu helemaal zelfstandig opknappen wat de één beter lukte dan de andere. Het was rustig en gezellig in de tent en we hebben met zijn allen veel geleerd over judo, maar ook hoe je moet live streamen. Opvallend was dat geen enkele judoka moest huilen terwijl een paar zich best zeer deden en het zwaar hadden in hun poule.

Ik loop de poules langs waarbij ik de punten tussen haakjes achter de judoka heb gezet. Naast een prijs voor de clubkampioen deelde we ook de 100 punten prijzen uit als onderdeel van de competitie die we het hele seizoen draaien.

We begonnen al vroeg met de lichtgewichtjes en hier hadden we diverse judoka’s die voor het eerst meededen. In poule 1 wonnen alle judoka’s minstens 1 partij. Hier viel Savino Groenendijk (30 punten) op die nog maar net op judo zit en 3 partijen met ippon won. Dit was voldoende voor zilver. Kampioen werd Jermain Kollen (37), met een nette 3de plek voor Lena Francois (17) die sterk was met haar houdgreep. Marly Baade (24) en Lukas Wijnholds (17) pakten met aanvallend judo hun punten.

In poule 2 was Meta van Ommen (42) de verrassing; ze was al vroeg wakker voor haar eerste wedstrijden en stond scherp op de mat en scoorde er op los met het goud als beloning. 2de in deze poule werd Bowie Kollen (40) met 4 ippons die hem gelijk de 100 punten prijs opleverde. De 3de plek werd veroverd door Dylano Oosterhoff (30) die net een paar maanden op judo zit en super mooie technieken liet zien. Joshua Wijnholds (25), Lily Baade (10) en Thomas Holtslag (14) pakten ook mooie punten.

In poule 3 was Xavier Siderius (32) de onbetwiste kampioen, hij pakte ook gelijk zijn 200 puntenprijs mee! 2de werd Britt Drent (30) die speciaal gekomen was om haar 100 puntenprijs te veroveren. En 3de werd hier het talent Levi Hofman die ook zijn 200 puntenprijs binnen sleepte. Jordie Griffioen (15) en Joey van der Holst (15) hadden het niet makkelijk, maar stonden wel goed te knokken.

(helaas geen foto..)

In poule 4 hadden we maar liefst 3 gelijke spelen. Ruben van Riessen (22) werd hier kampioen en pakte gelijk zijn 200 puntenprijs. 2de werd Philip van Amstel (20) die ook een 200 puntenprijs veroverde. En ook nummer 3 Sam de Wit (15) haalde zijn 200 puntenprijs binnen. Luuk Boer (17) pakte in alle partijen punten.

Poule 5 had door afzeggingen slecht 3 judoka’s dus die draaide een dubbele competitie. Phileine van Hal (40) bevestigde hier haar stijgende lijn en won al haar partijen met ippon. Hierdoor veroverde ze haar 1ste 100 puntenprijs. Ryu Kloosterman (22) werd 2de en veroverde zijn 200 puntenprijs. Onze Kaj Dalstra stond prima te knokken en haalde 15 punten en het brons.

Poule 6 bestond uit 4 verschillende talenten onder de 32 kg en hier zagen we veel spektakel. Nick Tillema (30) won alle 3 zijn partijen met ippon, werd kampioen en haalde ook zijn 300 puntenprijs binnen. Jayden Duyzer (20) liet wederom mooie technieken zien en werd terecht 2de. Gossee Winnubst (17) pakte de 3de plek en Nick Kluin (10) de 4de plaats.

Poule 7 bevatte 6 kanshebbers op de titel die uiteindelijk naar de sterk judoënde Christiaan van Dravik (45) ging. 2de werd de fanatieke Fenne Schipper (40) die dus 4 ippons scoorde. Brons ging naar Sepp de Regt (30) die heel mooi judo kan laten zien als hij geconcentreerd is. Sepp werd hiervoor beloond met de 100 puntenprijs. 4de plek ging naar Jesse Commandeur (29) die precies op 100 punten uitkwam en zo een mooie beloning voor zijn judo meekreeg. Mika Groenewold en Krijn Arkenbout pakte beide 12 punten.

Poule 8 liet erg spectaculair judo zien, maar eindigde wat verdrietig omdat Yaël Schipper door haar knie ging in haar laatste partij. Daardoor eindigde 3 judoka’s op 1 met 3 winstpartijen en 30 punten; Yaël, Sander Commandeur & Kjeld van Asperen. Kjeld heeft de kampioensbeker meegenomen en Sander & Yael hebben allebei de 100 puntenprijs gekregen. Yorben de Waal (12) werd 2de en liet bij vlagen goed judo zien dat beloond werd met de 200 puntenprijs. Goewan Winnubst (10) werd 3de en is op weg naar de 200 puntenprijs.

Ook poule 9 stond garant voor echt wedstrijdjudo. Hier werd hard geknokt voor elk puntje. Noa Opstal was duidelijk de allersterkste en pakte met 35 punten de kampioensbeker. 2de werd Max Tillema (24) die al meer dan 400 punten heeft gehaald! Ralph Steijn (25) werd 3de en staat nu op 943 punten! Laura van Born (24) was blij dat ze weer wedstrijden kon judoën en veroverde haar 400 puntenprijs. Joeri Klooster (10) pakte zijn eerste 100 puntenprijs.

Poule 10 was de enige poule met grote mannen. Gelukkig waren er 3 die de strijd met elkaar willen aanbinden en komen er naar de vakantie meer die dit durven. Ruben van Mourik was niet te kloppen en werd kampioen met 4 ippons. Punten totaal nu 1177!!! Pepijn Braam pakte zilver met 2 ippons en Gertjan Kuindersma (10) staat nu op 562 punten!