31 mei – 2 juni : Een weekend vol judo verslagen!

  • 4 juni 2019

Een weekend vol judo verslagen!

Dronten, dojo – We hebben vrijdag 31 mei j.l. weer een hele leuke 100 punten competitie gedraaid. In 2 blokken lieten onze jonge judoka’s mooi judo zien. De prijzen gingen naar Robin Amsing, Philip van Amstel, Krijn Arkenbout, Wies Brandsma, Aidan van Dorp, Levi Hofman, Sill Kramer, Kian Poortvliet, Ruben van Riessen, Bart Schrader, Yorben de Waal en Goewan Winnubst.

Venray – Op zaterdag 1 juni j.l won Roos Tillema het goud, Pepijn Braam het zilver en Nick Tillema brons.
Roos verloor van een Russische, maar won van de andere dames in haar poule. Met Roos, de Russische en nog een dame werd opnieuw gejudood omdat ze van elkaar gewonnen hadden. Roos stond beter tegen de Russische maar verloor op het eind met een wazari. Ze won daarna van de andere dame met een dikke ippon. Deze dame won van de Russische op shido waardoor Roos kampioen werd omdat ze de meeste punten had!
Pepijn won in zijn poule alle 3 zijn partijen; de eerste 2 op verwurging, de laatste op schouderworp. In de finale tegen de Nederlands Kampioen -60 kwam hij nog iets te kort.
Nick won zijn eerste partij op beslissing en verloor daarna van de latere kampioen. Om brons won hij op een wazari met een overname.
Op zondag 2 juni zijn Stefan Sulkers en Thomas van Mourik derde geworden. Stefan verloor zijn eerste pot en moest daarna gelijk voor het brons dat hij netjes binnenhaalde. Thomas won twee potten, maar verloor in de halve finale van een Duitser. Om het brons versloeg hij de Belg Gerard.

In Schotland is Kayleigh Heerikhuisen kampioen geworden door 4 partijen op rij te winnen.

Op de European Open in de Roemeense stad Cluj-Napoca kwamen Bas en Roy Koffijberg in actie. Beiden wonnen de eerste partij van resp. de Spanjaard Diaz Lopez en de Portugees Cruz, maar verloren de volgende strijd tegen een judoka uit de Oekraïne en Israël.