17 en 18 januari: Sportverkiezingen, Wintertoernooi in Dedemsvaart en A-judo in Duitsland

  • 20 januari 2020

41ste Wintertoernooi in Dedemsvaart
Het 41ste Wintertoernooi in Dedemsvaart was wederom een zeer geschikt evenement voor onze wedstrijdjudoka’s. We hadden vier nieuwe wedstrijdjudoka’s die voor het eerst meededen: Ryu Kloosterman, Sherayno Gedi-Willems, Philip van Amstel en Fenne Schipper lieten mooi judo zien en scoorden er op los.
Kampioen werden: Sherayno Gedi-Willems, Fenne Schipper, Nick Tillema, Roos Roos Tillema, Max Tillema, Gossee Winnubst, Noa Opstal en Kian Poortvliet. Zilver was er voor Florian Huisman en Ralph Steijn. En brons werd veroverd door: Yaël Schipper, Jesse Commandeur en Sander Commandeur, Philip van Amstel, Maarten Pol, Joeri v/d Klooster, Nathalie Steijn en Ryu Kloosterman.

‘Offene Landesmeisterschaft im ID-Judo’ in Dülmen (Duitsland)
Kayleigh Heerikhuisen heeft zaterdag goud gewonnen. Kayleigh moest het in de gewichtsklasse tot 70 kilo niveau 1 als eerste opnemen tegen Jasmin Siebelitz. In de eindfase nam Kayleigh haar in de houdgreep. Tegen Carina Niemeyer bleven scores uit. Kayleigh verloor, maar de ippon uit de eerste partij was net voldoende voor het goud.

Sportverkiezingen gemeente Dronten
Op vrijdag 17 januari j.l  vonden in De Meerpaal de jaarlijkse sportverkiezingen plaats. Veldrijder Manon Bakker is vrijdagavond gehuldigd tot ‘Sportvrouw van het jaar’. Atleet Daan Schade werd sportman van het jaar. Hij werd afgelopen jaar Nederlands Kampioen kogelslingeren voor junioren. 

De titel ‘Sportploeg van het jaar’ ging naar de dames estafetteploeg van de Zuiderzeezwemmers.
Sportcoach van het jaar werd Wilbert Leendertse (korfbal), talent bij de jongens schaatser Jens Verbeek en talent bij de meisjes atleet Eva Falkena.
In de categorie ‘aangepast sporten’ was de hoofdprijs voor Kayleigh Heerikhuisen (judo). Sportvrijwilligers van het jaar werden Dennis Kloosterman (tennis/padel), Henk Vos (waterpolo) en Bert Hartog (voetbal). Tot slot was er een oeuvreprijs voor Jan Scheers (atletiek).

Overzicht Sportverkiezingen winnaars diverse categorieën jaren 2014 t/m 2019: Klik hier